Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Акцизний податок збагатив бюджет краю на понад 62 мільйони

15 березня 2016 р., 18:41

З початку цього року.

Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів з початку 2016 року поповнив місцеві бюджети Закарпатської області на 62 млн 241 тис. грн. Зокрема, надходження в лютому цього року склали понад 31 млн 800 тис. грн, що перевищує надходження лютого 2015 року на 14 млн 460 тис. грн.

Відтак в органах ДФС краю нагадують про зміни, запроваджені з 1 березня 2016 року – Систему електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП), що призвана ліквідувати мінімізацію податкових зобов'язань з акцизного податку з роздрібного продажу нафтопродуктів, та Єдиний реєстру акцизних накладних (ЄРАН). Ці сервіси дозволять уникнути маніпуляцій на ринку пального та забезпечити прозорість адміністрування акцизного податку.

Юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов'язковій реєстрації як платники акцизного податку з реалізації пального до початку здійснення реалізації пального.

Для реєстрації платником податку до початку здійснення реалізації пального необхідно подати заяву про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального за формою J(F)1310301. Заява надсилається до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді.

У разі виникнення питань, пов’язаних із запровадженням СЕАРП платники мають можливість звернутися за багатоканальним телефоном: 0-800-501-007. Інформація надається щоденно у робочі дні з 8:00 до 20:00 години.






Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp