Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До 35-річчя "Бавки" презентували книгу (Фото)

22 березня 2016 р., 09:06

Перша "серйозна" книга

Вчора в Ужгороді презентовано книгу "Театр граючої ляльки Срібної землі", що видана з нагоди 35-річчя Закарпатського академічного обласного театру ляльок за сприяння управління культури ОДА.

Представили новинку керівники та творчі працівники театру. Директор Мирослав Петій наголосив: досі про "Бавку" виходили тільки тоненькі брошурки, це ж – перше представницьке видання, що вмістило основні відомості про заснування, становлення і сьогодення одного з провідних лялькових театрів України.

З приємністю представлятиме книгу колегам із інших областей та закордоння головний режисер Наталя Орєшнікова. Каже: на сторінках новодруку справді представлено найвагоміші творчі перемоги колективу, здобуті як на рідній сцені, так і на престижних спеціалізованих конкурсах та фестивалях, зокрема, міжнародних, окреслено розлогу географію гастролей. Ясна річ, помітне місце відведене репертуару, поряд із текстівками подано світлини з вистав та оригінальні афіші до них, що створені талановитою дизайнеркою Галиною Корнєвою. Остання, до слова, працювала і над художнім оформленням видання, крім іншого, доклала зусиль, аби "оживити" деякі старі фотографії.

Як додала керівник літературно-драматургічної частини Ніна Малишка, для людини 35 років – не так уже й багато, а через колектив за цей час може пройти чимало непересічних творчих особистостей і прикро, коли в історії театру вони фігурують просто як прізвища. Тож після цього видання, так би мовити, довідково-подарункового, колектив у перспективі обіцяє підготувати ще й більш об'ємне науково-просвітницьке видання про театральне життя краю та діячів "Бавки". Окремим виданням планують узагальнити і досвід проведення міжнародного фестивалю "Інтерлялька", який торік відбули вп'ятнадцяте.

Щодо книги "Театр граючої ляльки Срібної землі", вона вийшла початковим накладом у 150 примірників, які розподілять між колективом "Бавки" та театрознавцями, управлінням культури облдержадміністрації, Ужгородським коледжем культури і мистецтв (де сьогодні вишколюють майбутніх театралів), а також – крайовими книгозбірнями (для широкого читацького кола).

{g}

Святкування ювілею продовжиться у п'ятницю святковим вечором, що стартує в залі обласного академічного театру ляльок о 15.00.

Нагадаємо, що в ці ж дні відзначає 70-річчя Закарпатський обласний український музично-драматичний театрі ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв. Його колектив завтра, 22 березня, о 12.00 проведе тематичний круглий стіл у бібліотеці Ужгородського коледжу культури і мистецтв. А в неділю, 27 березня, власне, у Міжнародний день театру, теж відбудеться урочистий вечір та святковий концерт. Початок о 17.00.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp