Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді говоритимуть про страшну недугу

22 березня 2016 р., 10:35

Потрібно об’єднати сили для боротьби з туберкульозом

У середу, 23 березня 2015 року, в 11.00 в прес-центрі ОЦЗ (м. Ужгород, пл. Театральна, 6) до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом відбудеться прес-конференція на тему: "Спільно покінчимо з туберкульозом".

Участь у прес-конференції візьмуть:

Любов МАРКОВЦІЙ – головний позаштатний фтизіатр департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА

Катерина ДЕБРЕЦЕНІ – головний позаштатний дитячий фтизіатр департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА,

Довідково:

Туберкульоз в усьому світі входить до інфекційних хвороб, що забирають найбільше число життів. Згідно з оцінками ВООЗ, число хворих на туберкульоз в світі у 2013 році склало 9,0 млн. осіб, а 1,5 млн. померли від цієї хвороби.

За даними ВООЗ, у 2014 р. Україна вперше посіла 5-те місце серед країн з найвищою захворюваністю на туберкульоз у світі за показниками рівня стійкості хвороби до лікування та загальної кількості пацієнтів.

В Україні щорічно на туберкульоз захворіває близько 32 тисяч людей та понад 6 тисяч людей помирає від цієї недуги. Виліковується від туберкульозу в результаті основного курсу хіміотерапії (ОКХТ) (до 12 міс. від початку лікування) приблизно 60% від захворілих (через 24 (36) міс. - до 75%, у т.ч. з урахуванням вилікуваних від мультирезистентного туберкульозу). Близько 8% вперше захворілих перериває лікування, 12% - помирає.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp