Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто підірвав газогін Уренгой-Помари-Ужгород? (ВІДЕО)

15 травня 2014 р., 08:36

Про це наразі дізнається обласна прокуратура та управління СБУ.

Невідомі намагалися підірвати магістральний газогін високого тиску Уренгой-Помари-Ужгород, яким російський газ іде до Європи. Вибухів пролунало два впродовж одного дня. Потерпілих, на щастя, немає. Газопровід серйозно не пошкоджений. Обласна прокуратура за фактом вибуху розпочала кримінальне провадження за статтею "тероризм"

Близько четвертої ранку людей розбудив сильний звук, дуже схожий на вибух, який пролунав з боку магістрального газопроводу. Налякані люди подзвонили у міліцію та газовикам. Того ж вечора, кажуть селяни, "загриміло" знову. Другий вибух був настільки потужним, що його чули навіть у сусідніх селах. 

На Прикарпатті біля хутора Ловаги проходить магістральний газогін високого тиску Уренгой-Помари-Ужгород: російський газ ним іде на експорт із Західного Сибіру до Європи. За чверть століття, відколи його збудували, за словами місцевих жителів, вибухає тут уперше. Особливість аварії не приховують й газовики. 

Кажуть, що про самостійну розгерметизацію труб не йдеться, обидва вибухи – це справа рук людських. Обласна прокуратура за фактом вибуху на газопроводі розпочала кримінальне провадження за статтею "тероризм". Саме слідство веде обласне УСБУ. 

Неофіційно стало відомо, що біля труби начебто знайшли вибуховий пристрій, керований дистанційно. Проте нині невідомо, хто його встановив. Селяни кажуть, що підозрілих чужинців тут не бачили. 

Тим часом, газовики запевняють, що перебоїв з блакитним паливом Європа не відчула: пошкоджену ділянку магістрального газогону вони перекрили, а експортний газ пустили іншою трубою, - повідомляє ТСН.

Цікаво, чи посилять охорону на газогоні на Закарпатті? Адже, Закарпаття зараз є "ласим шматком" для російських ЗМІ і провокативні події тільки допоможуть їм виграти в інформаційні війні.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp