Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В одному із закарпатському коледжів звільняли від оплати студентів-контрактників

15 травня 2014 р., 11:35

А також недоплачували стипендії і переплачували зарплати.

Фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області під час ревізії навчального закладу виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 135 тис. грн., та недоотримання студентами стипендій на суму понад 96 тис. грн. 

Зокрема, бухгалтерська служба навчального закладу, порушуючи вимоги законодавства, проводила зайве нарахування та виплату працівникам різних доплат до зарплати (за науковий ступінь, розширення зони обслуговування, сумісництво і т.ін.), що призвело до незаконного витрачання коштів на суму близько 65 тис. грн. Водночас окремі працівники недоотримали зароблене в повному обсязі. Крім того, відрахування єдиного соціального внеску здійснювалось за заниженими ставками. 

Також через неправомірне звільнення від оплати студентів, які навчались на контрактній основі, та невідшкодування вартості за навчання осіб, що не відпрацювали необхідний термін (три роки) за призначенням, підготовка яких здійснювалася за державним замовленням, завдали матеріальної шкоди на суму майже 35 тис. грн. 

Окрім того, навчальним закладом оплачено ремонтні роботи за завищеною вартістю, недоотримно доходи від надання в оренду приміщень та зайво профінансовано неотримані послуги. За недотримання законодавства з фінансових питань на посадових осіб установи складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності. 

Ініційовано застосування фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи. 

Нагадуємо, що у Держфінінспекції в Закарпатській області діє телефон довіри: (031-2)- 61-76-90. 
Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області
василь 15.05.2014 13:39 IP: 114.166.135.95
Повідомте, будь ласка, який коледж. А то виходить якось скрито, для чого?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp