Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відзначили День води

25 березня 2016 р., 12:18

Підвищують екосвідомість.

Закликаємо жителів та гостей Закарпаття до ЗБЕРЕЖЕННЯ нашої чарівної природи, свідомо ставитись до поліпшення екологічного стану довкілля та чистоти ВОДИ і докласти максимум зусиль для збереження РІЧОК задля майбутніх поколінь

З метою підвищення екологічної свідомості і обізнаності громадян щодо проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів, приверненням уваги до проблем, повязаних з водними ресурсами, на виконання доручення БУВР Тиси № 01-09/387 від 23.03.2016 року «Щодо проведення Всесвітнього дня води»,працівники міжрайонних управлінь водного господарства провели ряд запланованих заходів з нагоди відзначення 22 березня – Всесвітнього дня води.

Про йдеться на сайті БУВР р. Тиса.

Цей день покликаний привернути увагу до нагальних проблем охорони вод, раціонального використання водних ресурсів як передумови продуктивної економіки і соціального добробуту людей. Кожного року, Всесвітній день води відзначається під певним гаслом, яке відображає нагальну проблему, пов’язану з водою. Цього року Всесвітній день води відзначався під гаслом: «Вода та робота», що фокусується на тому, як достатня кількість і якість води може змінити життя і умови праці, і навіть трансформувати суспільство і економіку.

Працівниками Мукачівського МУВГ було організовано та проведено проведено лекції та конкурси малюнків в молодших класах в ЗОШ №2 та СЗОШ №4 м.Мукачева на тему«Бережіть цінний дар природи – воду», «Вода та робота» та у Воловецькій ЗОШ на тему«Історія виникнення Дня води». Також розміщено інформативні статті в дорадчому кутку Мукачівського МУВГ. У п’ятницю, 25 березня, в управлінні буде проведено день благоустрою територій вздовж берегів річки Латориця біля с.Підполоззя Воловецького району. Дана акція прибирання водних об’єктів також приурочена до Всесвітнього Дня водних ресурсів.

Вода, наче невтомна трудівниця, бере участь у всіх сферах нашої господарської діяльності і робить життя людей більш легким та приємним. Гасло «Вода та робота» Всесвітнього дня води в 2016 році нагадує нам про надзвичайну важливість водних ресурсів для розвитку суспільства та звертає увагу на розуміння необхідності раціонального використання, збереження та відтворення водних ресурсів, що є передумовою створення безпечних умов життєдіяльності населення та суспільних відносин, які пов’язані з використанням води.

Виноградівське МУВГ також долучилось до відзначення цього свята наступними заходами. З метою інформування населення Закарпатської області щодо значення гідротехнічних об’єктів та важливості води в житті людини працівниками Виноградівського управління водного господарства було встановлено баннер на об’їзній дорозі міста Хуст на березі р. Ріка із зображенням водних об’єктів, проходження паводку 2001 року та проведення русло регулювальних робіт на р.Тиса. Також висвітлені крилаті фрази про ставлення до води:«Зрозуміти воду – значить зрозуміти всесвіт, всі чудеса природи і саме життя» – Массуру Емото.

В.о. заступника начальника ВМУВГ Леся Володимирівна Стець провела лекцію з учнями 4-х класів у Еколого-натуралістичному центрі м.Виноградів, де мова йшла про роль води в природі, та де саме і як використовується вода в роботі. Центром було розроблено сценарій 40-ка хвилинного концерту до Всесвітнього дня води, під час якого учні показали та заспівали, що таке вода і як вона важлива природі. З вихованцями дошкільного закладу №9 м. Виноградів було проведено розмову щодо важливості води в роботі для нашого життя, необхідності її збереження та раціонального економного використання. Дітки ставили експерименти з водою та захоплювались її змінами, що відбувались.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня води працівники Берегівського МУВГ провели ряд заходів, присвяченій цій події, зокрема було підготовлено статті в міську газету – україномовну Берегово та угорськомовну Beregszasz, в початкових класах загальноосвітніх шкіл м.Берегово проведено освітницькі заходи на тему збереження і дбайливого ставлення до води.

Працівники адміністрації управління та працівники Дільниці гірських річок Ужгородського МУВГ прийняли участь у відзначенні Всесвітнього дня води під гаслом «Вода та робота». Заходи проводилися на прибережній захисній смузі р.Уж на ділянці с.Кам’яниця-с.Невицьке Ужгородського району. Було зібрано багато мішків різного сміття та поліетиленових пляшків. Також працівники Дільниці гірських річок здійснювали роботи по висадці дерев в с.Дубрівка біля автодороги Ужгород-Мукачево.

22 березня 2016 року спеціалісти Ужгородського МУВГ провели розчистку дереваційного каналу від чагарнику на ділянці від Оноківської ГЕС до с.Кам’яниця, де було представлено роботу спеціалізованої техніки багатофункціональної машини-амфібії ТРУКСОР D500.

22 березня цього року працівники Тячівського міжрайонного управління водного господарства провели лекцію в актовому залі Тячівського професійного ліцею, присвячену Всесвітньому дню води. Враховуючи, що цьогорічна тематика проходить під гаслом «Вода та робота», в лекції висвітлювалися потреби води у різних галузях промисловості, зокрема наведено приклади споживання води в сільському господарстві, так як галузь є одним з найбільших споживачів прісної води. В даному заході взяли участь і викладачі ліцею. Розглядалося також значення води для живих організмів, та методи очистки питної води. Наголошено, що водні ресурси, як і інші корисні копалини, є важливою частиною національного багатства країни.

Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння – як проблем так і рішень в цій області.

Ми повинні добре усвідомити, що все залежить від нас.

Закликаємо жителів та гостей Закарпаття до ЗБЕРЕЖЕННЯ нашої чарівної природи, свідомо ставитись до поліпшення екологічного стану довкілля та чистоти ВОДИ і докласти максимум зусиль для збереження РІЧОК задля майбутніх поколінь.

Пам’ятайте, люди, назавжди: Неможливо жити без води!Це життя колиска, це — дощі,Це роса і квітка на межі,Це тумани, ріки і моря,Джерело у спеку, це — життя.Це кришталь озер і джерело,Це хмарки у небі, це село.У тополях й вербах над ставком,Це криниця, квітка під вікном,Шурхіт хвиль і шторму дикий рев,Це струмок у травах між дерев,Зелень трав, веселки кольори.Пам’ятайте люди назавжди!- See more at: http://karpatnews.in.ua/news/115873-na-zakarpatti-vidznachyly-vsesvitnii-den-vody.htm#sthash.rblRiiXq.dpuf

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp