Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородки з особливими потребами перевтілювалися у відомих жінок (ФОТО)

25 березня 2016 р., 18:02

Це стало реальністю на святі «Весняна фея»

Дійство відбулося нещодавно в Ужгороді за ініціативи Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації “ВИБІР”. Захід минув у залі римо-католицького Соціального центру Марії Вард, який очолює сестра Крістіна. Святкове дійство мало феєричну назву «Весняна фея». Протягом дня на учасників заходу чекало багато цікавинок: тренінг «Полюби себе», на якому психолог центру «Вибір» Христина Олексій, допомагала кожному збагнути, що треба добре ставитися до самого себе, поважати і приймати себе сповна.


Учасники тренінгу знайомилися між собою, потім малювали карнавальні маски, які відображають їхнє світобачення, а також – робили список життєвих благ, від яких отримують насолоду та заряд позитиву щодня. Дружня атмосфера на заході стала справжнім джерелом гарного настрою для всіх присутніх.

Однак, головною родзинкою свята стало перевтілення п’ятьох дівчат з особливими потребами в образи відомих жінок планети. Учасниці цього маскараду постали перед присутніми в образах Марії Примаченко (українська народна художниця), Августи Ади Кінг ( перший програміст планети), Марія Кюрі (відомий хімік та фізик), Ширін Ебаді (борець за права мусульманський жінок ) та Стефані Кволек (винахідниця куленепробивного жилета).

{g}

Над образами дівчат старанно працювали професійні стилісти та візажисти: Наталія Дьолог, Жанетта Парді, Інна Бурянська і Маріанна Шелак. А костюми, які доповнювали ролі учасниць маскараду люб’язно надали у ляльковому та драматичному театрах Ужгорода. Яскраві миті дійства закарбовували також фотографи Роберт Папп та Мірек, тож світлини стануть гарним доповненням у палітрі спогадів всіх учасників свята. А весняна фея, завжди зігріватиме їх серця. Накприкінці свята всі присутні взяли участь у майстер –класі «Я гарна господиня», який провела представник Закарпатського обласного центру зайнятості Ірина Панкулич. У рамках цього майстер-класу усі готували торти, котрими потім і поласували.

Саме такі заходи вдало нагадують про те, що фізичні обмеження людей – не завада для щасливого, красивого та яскравого життя, сповненого радістю та чарівністю.

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp