Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна виплатить сім’ї Януковича 6 мільйонів

26 березня 2016 р., 11:26

Ціна помилки

Колишній міністр юстиції Олена Лукаш стверджує, що сума компенсації, яку Україна за рішенням Суду ЄС має сплатити екс-президенту Віктору Януковичу, його синам Віктору та Олександру складає 57 317,50 фунтів стерлінгів кожному.

Про це Лукаш заявила в дописі на своїй сторінці в Facebook, - повідомляє Європейська правда.

Сайт суду ЄС, розташованого в Люксембурзі, наразі не підтверджує суму, названу Лукаш, однак минулого він справді ухвалював рішення про те, що Україна має виплатити компенсації членам родини Януковича через помилки, яких припустився Мінюст.

Причиною стало те, що Україна в 2014 році вчинила спробу увійти в якості третьої сторони у процеси "Рада ЄС проти Януковича". Листи про залучення України до цих справ надійшли до Люксембургу 16 вересня 2014 року. Водночас вже 24 грудня до Суду ЄС надійшов лист, в якому Київ відмовився від участі у судовому провадженні. На початку року Суд задовольнив прохання України.

Однак британський адвокат Януковича Джо Хейг стверджує, що за два місяці, які минули між входженням та виходом України з процесу, він встиг оскаржити дії України, а тому тепер Київ має компенсувати понесені затрати.

"Спроби української влади приєднатися до справи про скасування санкцій ЄС були політично мотивовані і помилкові. Президент Янукович був правий у тому, що оскаржив такі спроби. Тепер Україна повинна оплатити його юридичні витрати", - заявив Хейг, про що Європравда повідомляла раніше.

За підрахунками Лукаш, загальна компенсація на трьох членів родини Януковича складає 172 тис. фунтів стерлінгів, або 6,4 млн грн за курсом.

Варто зазначити, що вартість оскарження у сумі 57 тис. фунтів на людину видається завищеною, тому очевидно, що ця сума може бути поставлена під сумнів українською стороною.

Водночас, Олена Лукаш зазначає, що Мінюст під час непослідовних дій 2014 року порушив також українське законодавство. За її словами, відповідно до указу президента України від 25.06. 2002 № 581. Міністерство юстиції має узгоджувати дії з представництва в судах за кордоном з Міністерством закордонних справ і з Генеральною прокуратурою, але Мін'юст цього не зробив.

"В результаті... 19 грудня 2014 року Кабмін був змушений зобов'язати Мін'юст відкликати подані Україною заяви про вступ до судових процесів... і 24 грудня 2014 року Україна повідомила Суд ЄС про відкликання своїх заяв про входження в процес", - написала вона.


Вася 27.03.2016 10:42 IP: 74.205.201.46
Україна ще осталася винна цим виродкам, оце політика!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp