Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці мають ще декілька днів, щоб здатись

26 березня 2016 р., 13:39

І жодного покарання не буде

Протягом березня триває місячник добровільної здачі зброї. Закарпатці, які скористалися цією можливістю, здали 121 одиницю зброї. Ви можете ще встигнути. Адже місячник триває до 1 квітня.

78 – вогнепальної, 14 – нарізної, 64 – гладкоствольної та 43 одиниці холодної зброї протягом березня мешканці краю добровільно здали до правоохоронних органів. Крім того, здано 9 спецзасобів: 7 газових пістолетів та 2 спецзасоби для відстрілу гумових куль.

Зауважимо, що деякі зі зданих експонатів можуть мати й історичну цінність. До прикладу, в Мукачеві громадянин здав цілу колекцію ножів (34 штуки), ще один мешканець краю приніс цинк патронів (1200 одиниць).

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області повідомляє, що громадяни, які добровільно здали незареєстровану зброю та набої, тим самим вберегли себе від покарання згідно з законом – ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Варто зауважити, що за аналогічний період, коли розпочався місячник здачі зброї, поліцією Закарпаття було виявлено сім десятків випадків незаконного зберігання зброї. Її власники нестимуть покарання відповідно до закону.

Наголошуємо громадянам, що всі, хто має незареєстровану зброю можуть ще встигнути її здати та уникнути покарання за незаконне її зберігання. Місячник добровільної здачі зброї триватиме ще трохи більше тижня - до 1 квітня.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp