Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як Василь Густі ювілей відзначав (ФОТО)

27 березня 2016 р., 20:02

Письменнику - 65.

24 березня у переповненому читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося святкування ювілею знаного крайового літератора, заслуженого працівника культури України Василя Густі.

"Королівське слово поета" – назва літературного вечора, певно, пов'язана з малою Батьківщиною митця – селом Королево на Виноградівщині. Та все ж, чимало направду "королівських" рис властиві й самому поету. Це – мудрість, духовність, шляхетність і якесь особливе відчуття відповідальності перед минулим та майбутнім.

Свій хист поет однаково майстерно втілив у збірках пейзажної, інтимної, філософської лірики, віршах-роздумах на історичну, краєзнавчу, релігійну тематику. Відзначився Василь Густі і як прозаїк, драматург, перекладач, публіцист. Окремої уваги варта діяльність на посаді голови крайової організації Національної спілки письменників України, що дозволила втілити в життя низку важливих культурно-просвітницьких задумів, зокрема, проведення різноманітних літературних заходів – від молодіжних конкурсів до зустрічей із іменитими вітчизняними та зарубіжними письменниками, а також – видання книг, серед яких і антології сучасників, і доробки призабутих авторів.

{g}

Вечір був присвячений не лише життєвому ювілею, а й 50-річчю творчої діяльності Василя Густі, що оце минає з часу першої публікації вірша в періодиці. Детально про творче становлення поета розповіла модератор зустрічі Олександра Ігнатович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури філологічного факультету УжНУ.

Далі Василь Густі озвучив для присутніх і нові вірші. Доповнив атмосферу вечора співочий земляк поета, народний артист України Петро Матій, презентувавши в такий спосіб збірку власних пісень на слова Василя Густі "Затисянська околиця". Також, у рамках вечора відбулася відеопрезентація бібліографічного покажчика "Василь Густі", що надрукують незабаром.

На адресу ювіляра прозвучало багато щирих вітань від представників творчої і вченої інтелігенції, влади Закарпаття. Нагадаємо, що власне в день народження 21 березня до численних відзнак Василя Густі додалась і найвища у краї спільна нагорода облдержадміністрації та облради – нагрудний знак "За розвиток Закарпаття".

Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp