Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Цьогоріч на Закарпатті має бути відновлено 3500 гектарів лісів

29 березня 2016 р., 10:03

Таке завдання тутешніх лісників.

Лісокультурну кампанію, що триває наразі охоронці зелених легень Закарпаття вважають для себе найвідповідальнішою справою.

Так, під час проведення відновлення лісів у 2015 році лісівники краю посадили майже 3400 гектарів молодих лісів, що майже на 300 гектарів більше, ніж планувалося.

Перевиконати намічене вдалося завдяки впровадженню сучасних технологій з продукування посадкового матеріалу: окрім відкритого ґрунту саджанці вирощували і в теплицях – їх оснастили майже в кожному лісгоспі Закарпатської області.

Лісівники працюють за спеціальним планом. Приміром, цьогоріч на Закарпатті має бути відновлено 3500 гектарів лісів. Наше головне завдання – збільшувати лісистість Закарпаття.

За словами начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги, «працівники нашої галузі віднеслися з розумінням до планових показників. Минулий рік був для Закарпаття роком значних випробувань: тогорічна спека завдала неабиякої шкоди Карпатським лісам. Багато посадкового матеріалу загинуло від сорокаградусних температур. Дісталося і молодому лісу – не вистачало вологи для належного росту. Щоб таке не повторилося в цьому році, наші лісоінженери вирішили запровадити нові технології вирощування посадкового матеріалу, без якого неможливо виростити хороший ліс. Тому, в багатьох лісництвах області обладнали теплиці, в яких стали вирощувати саджанці молодого лісу. До цього практикували лише відкриті ґрунти. До того ж, цьогоріч вперше лісівники Закарпаття висаджують ліс за новою технологією, а саме створюють змішані деревостани з головних і другорядних лісоутворюючих деревних порід».

«Наразі роботи по створенню нових культур уже виконано на 15% від цьогорічного плану. Вже активно поновлюють ліси в низинних районах Закарпаття - в Берегівському, Виноградівському, Ужгородському, Мукачівському. З потеплінням поновлення лісів розпочнеться також і в інших районах», - підсумував Валерій Мурга.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp