Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У облраді не знають про рішення, яким звільнили головреда газети “Новини Закарпаття” (Документ)

29 березня 2016 р., 11:20

Про це повідомляє ІМІ.

У Закарпатській обласній раді нема інформації про те, де публікувався проект рішення, згідно з яким на пленарному засіданні 17 березня депутати проголосували за звільнення редактора газети “Новини Закарпаття” Віталія Ящищака. Про це йдеться у відповіді керуючого справами виконавчого апарату облради Ю.Гузинця на інформаційний запит регіонального представника ІМІ.

“У системі обліку проектів рішень Закарпатської обласної ради проект рішення, згідно з яким звільнено із займаної посади керівника комунального підприємства “Редакція газети “Новини Закарпаття” не зареєстрований, у зв’язку з чим Закарпатська обласна рада не володіє інформацією про час, місце та дату його оприлюднення”, – зазначив Ю.Гузинець, - пише ІМІ.

Тим часом минулого тижня, за інформацією регіонального представника ІМІ, колективу газети “Новини Закарпаття” представили тимчасово виконуючу обов’язки головного редактора – Мирославу Галас. Вона до 2010 року очолювала муніципальну газету “Ужгород”, а до 2015 року працювала заступником головного редактора газети “Закарпатська Правда”. Остання припинила вихід після завершення місцевих виборів восени.

Сам Віталій Ящищак, за інформацією представника ІМІ, на момент голосування в облраді перебував у відпустці. Наразі він публічно своєї позиції щодо ситуації із його звільненням не озвучував.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначає, що рішення облради повинні бути зареєстровані відповідно до передбачених законом процедур. “Тому, у випадку виконання рішення, яке не є прийняте у відповідності до таких процедур - є можливим та необхідним оскарження у суді як дій з приводу кадрових призначень, так і правомочність самого нормативно-правового акту”, - зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 17 березня Закарпатська обласна рада звільнила редактора комунальної газети “Новини Закарпаття” Віталія Ящищака. Таке рішення облрада ухвалила 17 березня на засіданні сесії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp