Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бельгія стала ближчою для ужгородських дітей (ФОТО)

29 березня 2016 р., 17:22

Ужгородські ротарійці втілили спільний з Бельгією проект «Свято Бельгійських вафель».

Підтримка, розуміння та згуртованість – риси, які завжди будуть надважливими у житті кожного з нас, адже часом лише одне слово може змінити сум, на радість, одна дія – розчарування на захват, одна усмішка – зневіру на надію. Всі потребують розуміння та співпереживання у важкі хвилини життя.

   

Трагедія, яка днями сталася у Бельгії,сколихнула весь світ, адже в одну мить там реальність стала іншою: сірою, жахливою, безнадійною, можливо, навіть порожньою. В одну мить всі надії, прагнення, мрії та плани бельгійців зруйнувалися вщент,бо стався теракт, котрий не тільки знищив долі людей, але й у багатьох забрав життя.

Саме в миті такої біди людям, які залишилися живі необхідна підтримка: тим, хто зазнав поранень – віра в одужання, а тим, хто, під час трагедії втратив близьких та рідних людей– своєрідний «вогник життя», який осяватиме подальший шлях.

Ужгородські ротарійці – серед тих, хто добре знає, що таке справжня підтримка та згуртованість у нелегку пору. Адже Ротарі – громадська організація,у якій понад мільйон людей працює заради однієї мети. Благодійники не звикли називати авторів ідей, оскільки кожна справа – результат колективної праці, яка має єдину мету - дарувати людям щастя, робити їхні долі яскравішими.

Одним з таких щасливих подарунків і став спільний проект ICC комітету Україна-Бельгія «Свято Бельгійських вафель». У цьому масштабному дійстві взяли участь 11 Ротарі-клубів з різних міст України. Головною метою проекту було знайомство дітлахів з бельгійською культурою, а також – об’єднання дітей пільгової категорії та переселенців зокрема. 

У кожному місті захід проводили по-різному, але найважливіший його меседж пролунав усюди однаково гучно, бо основа всього – непідробна згуртованість та щира дружба. Проект «Свято Бельгійських вафель» має три важливі аспекти, які слід виокремити: допомога діткам у розкритті їх талантів, змога пізнання світу легко і доступно, а також це – не нав’язлива школа комунікації, яка дасть дітям корисні знання.

Змогу познайомитися з Бельгією мали і ужгородські діти. Під час цього пізнавального заходу не озброєним оком було видно, що там зустрічалися справжні друзі. Впродовж дійства маленькі ужгородці із задоволенням пізнавали Бельгію: вивчали політичний устрій країни, історію та сучасність Королівства та особливості тамтешньої культури. І все це дітлахи пізнавали доступно та весело - у формі гри. Саме завдяки проекту «Свято Бельгійських вафель» ужгородські діти пізнали Бельгію, а також гарно провели дозвілля у дружньому колі отримали цікаві знання, котрі згодяться їм у житті. А найважливіший результат проекту, мабуть, таки подяка малюків, адже вони точно дякують щиро, без фальшу!

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp