Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді на аукціоні продали майже 24 тисячі кубометрів лісу

30 березня 2016 р., 11:11

У торгах взяли участь 100 переробників деревини

У вівторок, 29 березня, у приміщенні актового залу Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулись додаткові аукціонні торги лісоматеріалами заготівлі другого кварталу поточного року. Державними лісогосподарськими підприємствами Закарпатського ОУЛМГ на торги було виставлено 23700 м³ лісоматеріалів необроблених. У торгах взяли участь понад 100 учасників – переробників деревини, - повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Голова біржового комітету ТБ ”Закарпатський лісовий ринок” і ліцитатор на торгах Анатолій Воробок розповів:

«На торги виставлялась деревина, що не була реалізована на основних торгах 2-3 березня 2016 р. та лоти, що були зняті у зв’язку з нерозумною конкуренцією. Такі лоти виставляються повторно на додаткові торги, для того, щоб учасники зважено підійшли до купівлі без «емоційної складової». Торги для лісогосподарських підприємств пройшли успішно. В останній час надалі збільшується попит на ринку букової деревини. Навіть не зважаючи на підвищення цін на продукцію (зокрема у зв»язку із збільшенням росту рентної плати за деревину), по цій породі відбувались і найбільші «баталії». По більшості лотах проходили жваві торги з підняттям цін. Оскільки на початку торгів аукціонним комітетом було оголошено про відсутність будь-яких обмежень в рості цін на продукцію на додаткових торгах, по деяких лотах ціни зростали суттєво. За результатами аукціону було реалізовано 16 979 куб. м³ деревини, що складає 72% від загального обсягу виставленої продукції.

Слід зазначити, що високим попитом на внутрішньому ринку користуються і такі сортименти, як хвоя, бук, дуб. Збільшився попит на деревину у Великоберезнянському, Перечинському та Ужгородському лісгоспах, що було новинкою для самих покупців, оскільки раніше такої конкуренції по даних лісгоспах не було. Такий попит стимулює лісогосподарські підприємства ретельно здійснювати раціональну розробку деревини, з тим, щоб максимально поставити на ринок необхідну сировину», – зазначив Анатолій Воробок.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp