Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Заява Ради адвокатів Закарпаття до всієї адвокатської спільноти України

30 березня 2016 р., 19:31

ПОтрібно об’єднувати зусилля і уникати чвар

В період обговорення проектів змін законодавства України про адвокатуру та адвокатську діяльність в соцмережах з’явилися різного роду компрометуючі матеріали, які не можна інакше розцінювати, як спробою дестабілізації діяльності системи адвокатури на Україні, підриву до неї довіри в суспільстві, що матиме свій негативний наслідок – зрив проведення фундаментальних реформ всієї правової системи в нашій державі. Певна небагаточисельна та деструктивно налаштована групка адвокатів намагається в такий спосіб розбалансувати функціонування системи адвокатури, зірвати закріплення на законодавчому рівні гарантій адвокатської незалежності та самоврядності. А справжня прихована мета цього всього – із року в рік невдалі намагання переобрання керівних органів адвокатури України в очевидно незаконний спосіб, як це мало місце в так званому позачерговому з’їзді в смт. Закота Одеської області та з’їздах адвокатів України. Одною із складових цього процесу є намагання дискредитувати абсолютно недостовірною, скажемо відверто, «висосаною із пальця», псевдоінформацією нашого колегу, фахового юриста, члена Вищої ради юстиції, призначеного з’їздом адвокатів України Павла Гречківського.

Аксіомою для будь-якого правника є те, що для юриста перш за все одним з головних є істина. В даному випадку намагання викривити істину і на «біле» сказати «чорне» не витримує жодної критики і не досягне тієї мети, яка стоїть за всім цим. А мета ця є очевидною: бачачи безперспективність спроб в судовому порядку оскаржувати результати останнього з’їзду адвокатів України, спробувати дестабілізувати функціонування системи адвокатури України, її самоврядних інститутів, її лідерів та здійснити це шляхом відвертих інформаційних маніпуляцій поза площиною судової юрисдикції.

Рада адвокатів Закарпатської області хотіла би закликати своїх колег усвідомити, що тільки об’єднавши свої зусилля, уникаючи чвар шляхом компромісних рішень і консолідації, а не дискредитації колег та інших деструктивних дій ми можемо спромогтися того, ЩОБ АДВОКАТУРА УКРАЇНИ БУЛА ДІЙСНО НЕЗАЛЕЖНИМ, САМОВРЯДНИМ, ЕФЕКТИВНИМ ПРАВОЗАХИСНИМ ІНСТИТУТОМ, СФОРМОВАНИМ НА СПРАВДІ ДЕМОКРАТИЧНИХ ПРИНЦИПАХ.
З повагою, Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp