Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Як зник дубовий ліс на Тячівщині» (Фотофакт)

31 березня 2016 р., 18:00

Така от відповідь на інтернетні публікації.

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства заявляє про те, що в публікації «Як зник дубовий ліс на Тячівщині (Фотофакт)», що розміщена в інтернет-виданнях краю, безпідставно та неповно описано стан справ щодо незаконної вирубки в лісах області.

Так звані звинувачення не підтверджені конкретними фактами та наносять моральну шкоду колективу лісового господарства Закарпаття та не мають достовірного характеру.


Всі рубки в кварталі 38/7 Нересницького лісництва проводилися на підставі матеріалів базового лісовпорядкування 2004-2005 рр яке проведено Львівською державною лісовпорядною експедицією ВО «Укрдержліспроект» у 2004-2005 рр на основі попередніх лісовпорядкувань з використанням «Інструктивних вказівок при повторному лісовпорядкуванні»;


Відповідно до планів проведені лісогосподарські заходи даного кварталу 38/7 були запланованими та здійснювались згідно матеріалів лісовпорядкування та планом санітарно-оздоровчих заходів;

Якщо говорити про рубці окремих дерев, то люди, що не володіють знаннями в лісовій галузі, не можуть на око визначити можливість рубки конкретного дерева. В цілому термін, вид і місце рубок повинен визначати лісничий, який має необхідні знання.


На фото видно, як з 2012 року дубовий ліс у селі руське Поле Тячівського району фактично зник. Світлини у у мережі Фейсбук опублікувала Наталія Маджара", – йдеться в публікації. - Де можна подивитися дані цих рубок? І чому одне фото зроблено на відстані 50 метрів, а інше – приблизно 200?!

Також хочемо повідомити, що восени 2014 року у кварталі 38/7 Нересницького був проведений експеримент по сприянню природного поновлення - штучна мікоризація дуба виявилася вдалою. Зараз триває робота над можливістю використання під заліснення всіх земель. За останні 2 роки зусиллями лісівників Тячівщини було висаджено понад 8 тисяч молодих саджанців.

Обласне управління працює відкрито, реагуючи на всі факти й звернення від громадськості, що стосуються ведення лісового господарства.


Вважаємо несправедливим висвітлення у негативному світлі роботи лісівничого колективу Закарпатського ОУЛМГ. Тим більше в той час, коли в області триває лісокультурна кампанія і всі сили лісівників спрямовані на вчасне та якісне створення нових лісів.


Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp