Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розпочали боротьбу з "чорними лісорубами"

1 квітня 2016 р., 17:49

Повідомляйте мобільні групи про всі факти вирубки дерев

У Закарпатській області створено оперативний штаб для швидкого реагування для боротьби з "чорними лісорубами" і нелегальною вирубкою лісів.

За розпорядженням начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги від 31 березня в усіх районах почнуть роботу мобільні опергрупи, які будуть складатися з представників лісового господарства та патрульної поліції, - повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Як повідомив перший заступник начальника управління та куратор оперативної групи Ігор Коцур, в їх обов'язки входить щоденне обстеження лісів, виявлення і фіксація порушень координація сил і засобів по боротьбі з "чорними лісорубами".

- Ми змушені були створити мобільні оперативні групи тому, що у самих лісників немає повноважень зупинити вантажівку з "краденим лісом", а завдяки злагодженим діям наглядових органів лісового господарства і поліції із Закарпатського краю, нам вдасться навести лад у лісах.

Інспектори будуть мобільними, працюватимуть по декілька чоловік. Маршрути та тривалість рейдів будуть змінюватися в залежності від ситуації. Перевагою такої системи охорони є охоплення більшої території, ніж це зможе зробити лісівник, і можливість швидкого реагування в екстрених ситуаціях.

"Дуже важливо, щоб порушників вдалося затримати на місці злочину: на місці злочину були "речові докази" і вилучена заготовлена деревина, лісозаготівельна техніка і бензопили. Тоді будуть всі підстави, що кримінальну справу буде відкрито і буде доведено до суду і чорним лісорубам не вдасться піти від відповідальності, - каже Ігор Коцур - найближчим часом, сподіваємося, закінчиться процес "незаконної вирубки лісів", оскільки вже з'явився штат, охорона, а значить, буде налагоджений повноцінний контроль за всією територією лісів Закарпаття, складовою 694 тис. гектарів. Зараз їx охорона ведеться багато в чому завдяки підтримці громадських природоохоронних організацій. Ми вдячні лісівникам, поліції, громадськості та місцевими жителями, яким небайдужа доля Карпатських лісів" - резюмував куратор опергрупи Ігор Коцур.

Якщо ж побачите незаконну рубку, просимо зателефонувати на "гарячу лінію" за телефоном "64-05-58” і вкажіть про місце злочину.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp