Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачево Героя не забуде

2 квітня 2016 р., 11:40

Таку пропозицію внесли у міськраді.

в Мукачеві відбулася прес-конференція за участі начальника відділу культури виконавчого комітету Мукачівської міської ради - Ірини Калій, українського письменника - Мирослава Дочинця, народного художника України - Івана Бровдія та головного архітектора міста Мукачево - Івана Івановчика.

Під час зустрічі з журналістами обговорювалися питання розвитку культури в місті Мукачево, а також реалізації нового проекту - встановлення пам'ятника мудрому старцю Андрію Ворону, який повинен стати туристичною родзинкою.
Ірина Калій розпочала з приємної новини про виділення рекордної суми у розмірі 1 млн. 550 тис.грн. на розвиток культури Мукачева. "Ми дійсно вдячні депутатам за позитивне прийняття важливого для нас рішення про виділення коштів для розвитку культури міста. Кошти передбачені на організацію культурно-мистецьких заходів, конкурсів, фестивалів, виставок робіт образотворчого та народно-прикладного мистецтва, вручення стипендій, премій Мукачівської міської ради, літературної премії", - зауважила начальник відділу культури.

Також Ірина Калій розповіла про те, що незабаром в Мукачеві з'явиться пам'ятник Андрію Ворону. “Нещодавно від громади міста до нас надійшла пропозиція встановити в нашому місті скульптуру мудреця Андрія Ворона. Такі ініціативи містян нас дуже радують і тепер спільними зусиллями ми можемо зробити в місті ще одну туристичну родзинку.” - зазначила посадовець.
За словами письменника Мирослава Дочинця, Андрій Ворон має пряме відношення до міста Мукачево, оскільки мудрець деякий час жив тут і неабияк любив це місто.


“Андрій Ворон - унікальна і геніальна постать неймовірного таланту, яку знає весь світ. Він прожив 104 роки і життя його було неймовірно цікавим. Книга про поради мудреця “Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона - як жити довго в щасті і радості” має найбільший тираж за всю історію незалежної України. Це говорить про неймовірну увагу суспільства до того, що залишив по собі цей чоловік. Останні роки життя Андрій Ворон жив у Мукачеві, тут проживала і його сестра. Він називав наше місто землею благодаті та енергії," - розповів письменник.
Попередньо, пам'ятник старцю Андрію Ворону планується встановити десь в історичній частині міста. Однак, від мукачівців чекають пропозиції та ідеї щодо встановлення майбутнього пам'ятника.
“Як архітектор, я б хотів бачити майбутній пам'ятник в історичній частині міста, але ми плануємо даний проект винести на обговорення з громадськістю, адже скульптура робиться в першу чергу для мукачівців і нам би дуже хотілося, щоб містяни активно долучалися до реалізації цієї задумки”, - зазначив Іван Івановчик.


Що стосується зовнішнього вигляду скульптури, то це питання поки під завісою таємничості.
“На сьогоднішній день вже є 6 проектів пам'ятника, над якими я працюю вже майже рік. Це титанічна робота, адже це не просто скульптура, а символ сили духу, вічності та мудрості. Я навмисно не хочу розповідати, як буде виглядати скульптура, бо це буде нецікаво. Інтригу в мистецтві потрібно тримати до кінця," - зауважив скульптор, народний художник України Іван Бровді.
Крім того, втсановлення пам'ятника недешева справа, тому відкритий рахунок, де благодійники можуть надати фінансову допомогу: ПАТКБ "Правекс-Банк", Рахунок № 26207700234067, Ідентифікаційний код: 2179503036, МФО 380838, на пам'ятник Андрію Ворону.
Мукачівська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp