Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За минулу добу на Закарпатті 8 разів горіла суха трава

5 квітня 2016 р., 11:23

Не спалюйте суху траву!

Протягом минулої доби, 4 квітня, закарпатські вогнеборці вісім разів виїжджали для ліквідації загорань сухої трави. Найбільше пожеж сухостою виникло в Перечинському районі: 2 факти зафіксували на околицях м. Перечин та один – у с. Лумшори. Крім цього, суха рослинність горіла в м. Чоп на вул. Чапаєва, у Хусті на об’їзній дорозі, у с. Білин Рахівського району, с. Верхній Бистрий Міжгірського району та с. Забрідь Великоберезнянського району. При цьому вогонь знищив майже 14 гектарів сухої трави.

Пожежі в екосистемах нерідко загрожують знищенням житловим будинкам та об’єктам інфраструктури. До прикладу, 4 квітня о 14:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави в межах с. Верхній Бистрий, що на Міжгірщині. Бійці 4-ї державної пожежно-рятувальної частини, які прибули на місце події, виявили пожежу сухостою на площі 2,5 га. Діяти слід було надзвичайно швидко, оскільки вогню залишалося 50 м до житлових будинків та 150 м – донадземного газопроводу. Локалізувати загорання пожежникам вдалося о 15:30 та повністю ліквідувати – о 16:00. Таким чином полум’я не завдало жодної матеріальної шкоди – згоріла тільки суха трава.

Того ж дня о 18:47 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про загорання сухостою біля туристичної бази у с. Лумшори Перечинського району. На місце події оперативно направили бійців 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. Вони виявили, що полум’я розповсюдилося на 2 га, і йому залишалося 250 м до турбази. Приборкувати стихію рятувальникам допомогли працівники ДП «Перечинське лісове господарство», які проїжджали повз і побачили пожежу. Спільними зусиллями вони о 19:56 локалізували загорання та о 20:11 остаточно його ліквідували.

Зазвичай загорання сухостою трапляється через людський фактор, насамперед необережне поводження з вогнем при розведенні багаття чи спалюванні сміття. Відтак закарпатські рятувальники закликають громадян дотримуватися простих правил пожежної безпеки: будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем, не залишайте без нагляду розпалене багаття, не розкладайте вогнища біля будинків і садиб, а також не спалюйте суху траву й сміття. Ці заходи нескладні і не вимагають матеріальних витрат, але їх своєчасне й ре­тельне виконання дозволить вберегтися від біди. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!


У ДСНС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp