Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ЄП представили доповіді щодо Донбасу і Криму

6 квітня 2016 р., 11:28

Звіти мають намір відправити в Гаазький суд.

В Європарламенті представили звіти "Російські військові злочини на Сході України" і "28 заручників Кремля", підготовлені правозахисниками, українською місією в ЄС і європейськими депутатами, повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що в Брюссель також приїхали і постраждалі, щоб взяти участь в оприлюдненні звітів.
Як розповів депутат ЄП Марк Демесмакер, документ про Донбас розповідає про вбивства і знущання над людьми.

"Сам по собі звіт шокуючий. Він про тортури, про вбивства, про знущання над людьми. Жінка, яка свідчила тут сьогодні ввечері, не була б тут, якби її не сфотографували двоє британських журналістів. Вони таким чином врятували їй життя", - говорить Демесмакер.

Він запропонував на основі цих звітів почати розслідування Міжнародним кримінальним судом.
У документі про "заручників Кремля" зібрані історії громадян України, які з політичних мотивів перебувають в ув'язненні в Росії і Криму.
Правозахисники зазначають, що ув'язнених українців катують, часто не надають медичної та юридичної допомоги. Їм також не дозволяють спілкуватися з родичами.

Після слухань у Європарламенті обидва звіти представлять в національних парламентах низки європейських держав. Також планується передати доповіді в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

\Нагадаємо, 4 квітня президент України Петро Порошенко заявив про прихильністьдипломатичному шляху в питанні повернення Криму і низки територій Донбасу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp