Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль візьметься за вулиці, названі на честь Валентини Терешкової

7 квітня 2016 р., 09:36

"Детерешковізація" по-москальськи

Сьогодні в населених пунктах Закарпаття є близько двадцяти вулиць, названих на честь першої жінки-космонавта Валентини Терешкової. Найближчим часом усі вони будуть перейменовані розпорядженням голови ОДА в рамках закону про декомунізацію.

– Совкова традиція увіковічнювати в топонімах нині живих людей суперечить християнській етиці, – зазначає голова ОДА. – Однак головне не це, а той факт, що В.Терешкова, як діючий депутат Держдуми Росії від президентської партії «Єдина Росія» і член Вищої ради «Єдиної Росії», у березні 2014 року проголосувала за включення Криму до складу Росії та надання дозволу на введення в Україну російських військ, тобто підтримала анексію півострова.

Незадовго до голосування, в лютому 2014р. Терешкова в складі російської делегації особисто приїжджала в Крим для підготовки захоплення півострова Росією. Такі дії повністю нівелюють усі попередні заслуги цієї особи в очах українського народу. Ми підшукаємо достойних людей, котрі були патріотами України, Закарпаття й заслуговують на увіковічення. На їх честь будуть перейменовані теперішні вулиці Терешкової. Прізвищам осіб, що підтримали агресію Росії проти України, не місце на вказівниках наших топонімів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp