Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті завершується опалювальний сезон

7 квітня 2016 р., 16:42

Ще трохи і тепло відключать в усіх установах та організаціях

На Закарпатті наразі припинили опалювальний сезон у містах Ужгород, Берегово та Хуст, а також Берегівському, Іршавському та Тячівському районах. Із 1273-х котелень завершили роботу 242. Зокрема 7 котелень закладів охорони здоров’я та 199 - освіти, а також 20 котелень місцевих рад. Вже не опалюються також 246 закладів соціальної сфери - 89 садочків, 155 навчальних та 2 лікувальні заклади.

Про це сьогодні, 7 квітня, під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Участь у засіданні, під час якого обговорили завершення в області опалювального сезону, підготовку до наступного, а також рівень розрахунків в краї за спожиті енергоносії взяли представники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації, державної інспекції з енергонагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в області, управління Держпраці у Закарпатській області, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники «Закарпаттяобленерго», «Закарпатгазу» та ТОВ «Закарпатгаз Збут».

«Приймають рішення про припинення опалювального сезону органи влади на місцях. У зв’язку із підвищенням середньодобової температури повітря, наразі це зробили лише у трьох районах та трьох містах області», - зазначив Едуард Маляр.

За інформацією директора ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторії Томинець, рівень розрахунків населення за реалізований у першому кварталі газ становить 72 відсотка, бюджетних установ – 94 та промислових споживачів – 100 відсотків. Як повідомив представник ПАТ «Закарпатгаз», нині підприємство працює над оснащенням житлового фонду області засобами обліку споживання газу - лічильниками.
Володимир Олійник, начальник державної інспекції з енергонагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії у Закарпатській області наголосив на необхідності до 15 квітня п.р. розробити заходи з підготовки установ бюджетної сфери до нового опалювального періоду. Також, за його словами, в області слід провести ґрунтовну роз’яснювальну роботу зі споживачами щодо можливості безоплатного зонування лічильників електричної енергії.

За результатами засідання обласного антикризового енергетичного штабу райони та міста області, зокрема, отримали доручення прийняти рішення про завершення опалювального сезону.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp