Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Майбутнє лісу в твоїх руках»

8 квітня 2016 р., 09:02

Саме така акція стартувала на Воловеччині

В рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» в ДП «Воловецький лісгосп» на землях лісового фонду організовано ряд заходів, спрямованих на залучення суспільства до проблем збереження, відновлення та примноження лісів. Уже стартували конкурси на кращий малюнок і кращий твір із залученням школярів, а також лекції в загальноосвітніх навчальних закладах району на тему «Людина і ліс».

Також в рамках акції спільними зусиллями лісівників, школярів і небайдужих до природи нашого краю громадян планується висадити молоді дерева для озеленення лісів Воловеччини. Лісові угіддя господарства розкинулися на площі 27262.4 га, з них вкрита лісом – 25286 га. Директор ДП «Воловецьке ЛГ» Василь Росол розповідає:

«До лісокультурної кампанії цього року лісівники району ретельно готувалися заздалегідь. У розсадниках підприємства вирощено понад 6 тисяч штук сіянців головних лісоутворюючих порід. Серед них бук, ялина європейська або смерека, ялиця біла, клен-явір, дуб скельний, дуб та інші породи дерев. Зі всіх лісів лісгоспу 64 % - це ліси природного походження, решта – створені копіткою працею лісівників різних поколінь на площах, що вийшли з-під рубок головного користування, суцільних санітарних рубок та в результаті заліснення непридатних для сільськогосподарського використання земель. Заходи акції на території ДП «Воловецьке ЛГ» покликані підвищити рівень екологічного виховання та інформованості населення про проблеми збереження лісів, відродити традиції дбайливого ставлення до лісових багатств Карпат».

«В даний час при лісовідновленні перевага надається букові, ялиці, ясену, явору. Не забуваємо, звичайно, і про смереку, однак створюємо в основному змішані насадження, за своїм складом наближені до високопродуктивних природних екосистем, які більш стійкі до дії різного роду шкідників та хвороб лісу. В цій важливій справі приймають участь не тільки працівники лісгоспу, а в основному жителі навколишніх сіл, учні місцевих шкіл, за що їм наша велика вдячність», – підсумував Василь Росол.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp