Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття готується до 30-тих роковин Чорнобильської катастрофи

8 квітня 2016 р., 13:23

Ця сумну подію щороку задують 26 квітня.

Цьогоріч, 26 квітня, виповниться 30 років з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
В Закарпатській ОДА під керівництвом заступника керівника краю Олександра Петіка відбулося засідання оргкомітету з питань проведення в області заходів, пов ’язаних з роковинами ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Планом заходів, зокрема, передбачено, що учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС отримають державні нагороди. Вдови померлих внаслідок катастрофи, а також сім’ї інвалідів та важкохворих одержать матеріальну допомогу з обласного та місцевих бюджетів. В області також обстежать житлово-побутові умови учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи й за потребою нададуть їм необхідну допомогу. Вживатимуться заходи щодо своєчасної виплати чорнобильських пільг та компенсацій, передбачених у державному і місцевих бюджетах на соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У навчальних закладах області відбудуться тематичні виховні заняття, лекції та зустрічі з учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Також в області організують міжнародний дитячий конкурс художньої творчості «Природа очима дітей» та науково-практичну конференцію приурочені річниці трагедії.
На Закарпатті також проведуть загальнообласний вечір-реквієм «Чорнобиль: роки і доля», за участі вдів померлих ліквідаторів. Крім цього, відбудуться мітинги-реквієми та покладання квітів до пам’ятників героям-чорнобильцям у містах і районах області.
Релігійні організації краю проведуть поминальні панахиди за жертвами Чорнобильської трагедії.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp