Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Грозний прогнозує занепад футболу у Західній Україні

9 квітня 2016 р., 18:36

Головний тренер «Говерли» В'ячеслав Грозний поділився емоціями після матчу з «Черноморецем» (0:1) в 21-му турі Ліги Парі-Матч.

- Коли грають дві команди, які вирішують однакові завдання, гра видовищною не буває. Буває багато боротьби, як сьогодні, багато напруги. Але на відміну від «Чорноморця» мені не те що підсилити гру ніким, у мене немає можливості ніякої фізичної. Я збори провів одними футболістами, нам обіцяли, що їх заявлять, але на сьогоднішній день нікого не заявили. Гравці з першої ліги, з тих, кого ви знаєте, - Валєєв Рінар. До складу я не можу набрати людей. Вимагати, щоб вони стрибнули вище голови, - нереально.

Чому це відбувається? Скажу вам чому. В Одесі досить розумні люди. У людей нестандартно працює мислення, з хорошим почуттям гумору. Ви мене зрозумієте, про що я говорю. Коли виникли проблеми у запорізького «Металурга», і всі зрозуміли, що ніхто не вилітає, декому нецікаво це стало. Певні люди створили напругу. За десять турів до закінчення чемпіонату раптом почали лобіювати формат дванадцяти. У регламенті записало на сезон 16/17, що мінімально грають 14 команд. При бажанні це число може бути збільшено, не зменшено. Це не цікаво нікому. Вирішили зробити напругу штучним шляхом. Я брав участь в декількох робочих групах, і я категорично був проти.

Я за 16 команд, але тільки не в два кола. Ми не зможемо і «Чорноморець» грати на рівних з «Динамо», «Шахтарем», «Дніпром» на протязі сезону. У нас різні фінансові можливості, все різне. Сьогодні це не той «Чорноморець» і не та «Говерла», що раніше.

Мені нема кого ставити грати. Робота з резервом в Закарпатті два десятка років не велася. Все, що талановите, повідвзили до Словаччини та Угорщини або по провідних школах України. Я запропонував формат: 16 команд прем'єр-ліги, відразу розділені на дві вісімки. Перша вісімка - група-еліт і друга - група розвитку. Ми дали б можливість молодим хлопцям грати в спокійній обстановці. Ну хіба виросте рівень футболу від кількості команд? Та ніколи! І в Казахстані, і в Білорусі пробували формат 12, білоруси відмовилися. Нічого не дає цей формат, але комусь захотілося. Всі бояться сказати, а я не боюся. Я в своїй країні повинен боятися говорити?

Я з приводу сьогоднішнього матчу нічого не кажу про суддівство, а якщо в кожному другому матчі - результативні помилки проти «Говерли», я не мовчу. Думаю, що це не випадкові помилки, тому що «Говерлу» не хочуть бачити у вищому дивізіоні. Мені немає ким грати. Якби залишилися динамівці, я б нічого не говорив. І Люлька, і Цуріков - всі пішли. Мені немає ким грати реально. Якщо йти таким шляхом - не чути клуби - буде погано. Ми дограємося до шести команд, ми можемо втратити футбол. Так скоро в західному регіоні залишиться тільки «Карпати» (Львів).

Потрібно брати приклад з «Чорноморця», який побудував чудовий стадіон, відмінна база, проводиться робота з резервом. Сюди завжди приїжджаєш із задоволенням. Нам спільно треба подумати, куди рухається футбол. Найлегше його знищити.

footboom






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp