Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські студенти обігрували Кобзаря (ФОТО)

16 травня 2014 р., 18:04

Звітний концерт студентів пройшов на "ура".

 

14 травня 2014 року у приміщенні Закарпатської обласної філармонії відбувся творчий звіт студентів Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Головною тематикою вечора було обрано життя та творчість Тараса Шевченка. Студенти вдало обіграли твори великого Кобзаря: декламували вірші, співали пісні та виконували театрально-танцювальні постановки, у яких оживали всім знайомі рядки. Розпочався концерт театралізованим дійством «Тарасове поле» у виконанні студентів спеціалізації «Хореографія», що з перших хвилин заворожило глядачів. 

Студентський хор коледжу культури та мистецтв, керівник Ондраш Тазінгер, виконав дуже символічні пісні: «Зоре, моя вечірняя» та «Садок вишневий коло хати», що торкнулися самих глибин людської душі. Лунали пісні і мовами національних меншин – румунською та угорською. Вокальний ансамбль коледжу, керівник Неля Швайгер, виконав пісні «Як би мені черевики» та «Жок». Ансамбль угорських народних інструментів під керівництвом заслуженого працівника культури України Михайла Петрушевського зіграв угорські мелодії «Дуноменти». Танцівники колективу «Акцент», керівник Ірина Шевцова, виконали танець 

«І мертвим, і живим, і ненародженим…», а хореографічний колектив «Кольори Карпат» під керівництвом заслуженого працівника культури України Івана Пастеляка зачарував глядачів запальним танцем «Дубкани-скакуни». Але можливість виступити мали не лише студенти, а і їх наставники. Так, баладу «Летить галка через балку» виконала викладач коледжу Марія Мартинюк, акомпануючи собі на бандурі. Маріанна Сухолова ж виконала запальну пісню «Веснянка». Окрасою вечору стали виступи «Біг-бенду» коледжу, керівник Іван Микита, які порадували присутніх мелодіями всім знайомих народних пісень, одну з яких, разом з колективом, виконала Дьонді Біртовк. 

Чи не найвидовищнішим номером концерту була танцювальна постановка заслуженого працівника культури України Михайла Шютіва «Балада про гайдамаків». Чоловічий танець зі списами та мечами дозволив глядачам поринути в атмосферу козацтва, відчути міць та велич тогочасної епохи. Завершився ж концерт піснею «Покаяння», яку виконала викладач Маріанна Сухолова у супроводі танцювальних колективів коледжу. Можу зі впевненістю сказати, що організатори потрудилися як слід, оскільки зал аплодував стоячи. 

Цей успіх став можливим тільки завдяки наполегливій та злагодженій праці творчої режисерської групи концерту під керівництвом директора коледжу Наталії Шетелі, заслуженого працівника культури України Тараса Гарагонича, головного режисера концерту та режисера концерту Михайла Микульця, а також всього колективу коледжу. Дирекція Ужгородського коледжу культури і мистецтв висловлює щиру вдячність за чудовий концерт всій творчій групі, керівникам та учасникам творчих колективів. Окрема подяка викладачам та студентам Ужгородського коледжу мистецтв ім. А.Ерделі та його директору Петру Петрище, завдяки яким було створено чудові картини, що стали окрасою концерту, сценічний реквізит, списи та мечі для театральних та хореографічних постановок. 
Наталя Боднар

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp