Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Генплан Ужгорода прийнято із порушенням всіх можливих норм

11 квітня 2016 р., 17:41

Депутати ще й приватизували чужі 500 гектарів землі

Прокуратурою області у Закарпатський окружний адміністративний суд подано позовну заяву до Ужгородсьоїміської ради про визнання нечинним та скасування рішення «Про затвердження містобудівної документації» № 119 від 10.03.2016.

Незважаючи на триваючий судовий розгляд Закарпатським окружним адміністративним судом щодо оскарження рішення Ужгородської міської ради від 09.11.16, яким затверджено коригування до Генерального плану міста, сесією міської радивід 10.03.2016 визнано нечинним своє попереднє рішення та повторно затверджено аналогічний Генеральний план міста Ужгорода, який не відповідає та суперечить вимогам чинного законодавства.

Встановлено, що вказана містобудівна документація також прийнята в порушення вимог чинного природоохоронного, земельногота містобудівного законодавства.

Крім того, при прийнятті зазначеного рішення, з порушенням встановленого законодавством порядку та без погодження з органами місцевого самоврядування, до меж міста приєднано земельні ділянки загальною площею понад 500 га, які належать до земель навколишніх сільських рад, - повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Тому, прокуратурою області подано клопотання про забезпечення даного позову про заборону Ужгородській міській раді та будь-яким іншим посадовим особам, державним органам – суб’єктам владних повноважень вчиняти дії на виконання вказаного рішення міської ради в частині розпорядження землями комунальної власності територіальної громади міста Ужгорода, які по факту та за кодом цільового призначення належать до земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного призначення, водного фонду,а також земельними ділянками, включеними генпланом до меж міста Ужгорода, які належать до земель Баранинської, Оноківської, Сторожницької, Холмківськоїі, Великолазівської сільських рад і залучення зазначених органів місцевого самоврядування до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp