Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Руїни Хустського замку законсервують

11 квітня 2016 р., 19:16

Хустяни намагаються привернути увагу інвесторів

Весна 2016 року принесла на Закарпаття добру новину: одна з туристичних родзинок регіону, руїни Хустського замку, привернули до себе увагу влади та інвесторів. З цим оновленням також пов’язаний план проведення у Хусті першого Всеукраїнського фестивалю ковалів.

Аби угорські інвестори захотіли співпрацювати із закарпатцями задля збереження Замкової гори та руїн славетної фортеці, хустяни взялися за приведення до ладу прилеглих територій у підніжжя гори, - повідомляє Іgotoworld.com.ua.

Навколо оновлюють центральний міський парк і врегульовують русло ріки Хустець. Також у планах міської влади – сполучити Хустець із парком оригінальними кованими містками, задля чого у Хусті навіть задумали організувати фестиваль ковалів.

Навколо замку триває очищення вершини від захаращень, обрізка дерев і викорчовування чагарників. В парку на Замковій горі встановили ємності для сміття та планують облаштувати вечірнє освітлення. Для допомоги влада закликає приєднуватися до робіт і місцеве населення. Якщо інвестори відгукнуться, то до замку буде вести нова добра дорога, а самі руїни надійно законсервують, аби зберегти від зникнення.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp