Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Казки та легенди Івана Хланти зможуть прочитати всі

12 квітня 2016 р., 11:22

Презентуюь книгу в Ужгороді вжже післязавтра.

Презентація книги відомого фольклориста пройде в Ужгородській міській бібліотеці 14 квітня. Співорганізатором заходу є обласний організаційно-методичний центр культури.

Книжка вміщає кращі зразки народних казок усіх жанрових різновидів, зокрема, про тварин, героїко-фантастичні та соціально-побутові, а також легенди, перекази, бувальщини, небилиці, притчі, записані фольклористом іще в 1982 році у селі Бороняво на Хустщині від талановитого казкаря, уродженця цього села Юрія Баняса.

Як повідомляє провідний методист обласного організаційно-методичного центру культури Володимир Мишанич, збірник «Казки та легенди з-під Хустського замку» яскраво ілюстрований малюнками художника Мирослава Аронця, збагачений авторськими примітками та словником маловживаних діалектних слів. Він є ще одним істотним науковим досягненням надзвичайно працьовитого й активного фольклориста, вагомим вкладом у збагачення сучасної української фольклористики. Книга стане добрим посібником для учнів, педагогів, науковців, працівників культури, всіх шанувальників народнопоетичної творчості.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp