Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Голова Мінфіну поскажився на погіршення фінансово-бюджетної дисципліни в регіонах

5 березня 2014 р., 11:30

В уряді заявили, що вимагають жорстко контролювати використання коштів місцевих бюджетів.

Про це йшлося на засіданні уряду у середу.

"Я прошу всіх бути реалістами. Ніхто нікому нічого не буде обіцяти те, що не буде виконано", - заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

Голова Мінфіну Олександр Шлапак стверджує, що центральна влада виконує свої зобов'язання по бюджету. Однак досі не затверджені 86 місцевих бюджетів, в тому числі 2 обласних (Волинська та Тернопільська область).

В той же час він поскажився на погіршення фінансово-бюджетної дисципліни в регіонах - у 2013 кількість та обсяг порушень зросли аж на половину. За його словами, близько 77% коштів пішли на непершочергові витрати, хоча існувала заборговані по оплаті енергоносіїв та виплаті заробітної плати.

Шлапак попросив губернаторів збільшити бюджети на 2%, зменшити видатки на 1% та переглянути пільги, яких, на погляд його відомства, надано надто багато.

Також він оголосив про введення спеціального режиму використання коштів. "Не будуть проплачуватися капітальні видатки і жодні інші до тих пір, доки не заплачено заробітня плата і не проплачені енергоносії", - сказав голова Мінфіну.

На засіданні голова уряду принагідно нагадав про скорочення парку автомобілів для голів міністерств. Більше 1,5 тисяч авто тільки по центральним органам влади будуть продані, кошти спрямують в бюджет.

Українська правда


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp