Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатець, який народився у сорочці

12 квітня 2016 р., 16:20

Кілька разів прощався із життям...

ЗАКАРПАТЕЦЬ КІЛЬКА РАЗІВ ПЕРЕБУВАВ НА МЕЖІ ЖИТТЯ І СМЕРТІНезважаючи на стрімкий прогрес сучасності, в світі залишається багато нерозгаданого. Здається, такою є і доля цього закарпатця, адже вона й справді вражає крутими поворотами. Так, Іван Барзул на своєму віку кілька разів стояв над прірвою життя і смерті. Нині 78-річний чоловік згадує про все спокійно, по-філософськи…

«З розповідей моєї старшої сестри, – каже Іван Барзул, – коли мені було 4 роки, я зник із дому. Кілька діб уся родина разом з односельцями вдень і вночі мене шукали. Думали, що втопився в річці. Проте на 4-й день таки знайшли на горищі хати в незрозуміло сонному вигляді…»

Прикра історія з ним сталася ще й у шестирічному віці. В рідному селі Рокосово, що на Хустщині, у 1944 році він був поранений у серце осколком снаряду. Тоді також дивом вижив, проте шматочок металу ще й досі є в одній із камер його серця. Про це пан Іван дізнався під час медичного обстеження тільки у 2009 році, зробивши ехокардіограму.

«Будучи студентом, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Цементовоз, у якому я їхав, упав із моста в бурхливу річку Ріка. Мене з водієм зім’яло в кабіні — якби не випадкові люди, які кинулись допомогти, ми б загинули. Та, на щастя, обом вдалося вижити, – згадує мій співрозмовник. – А одного разу в мене мало не влучила кульова блискавка, яка влетіла в приміщення через відкриту кватирку. Вона пробила дірку в столі, за яким ми сиділи з товаришем. Той одразу посивів од переляку. Отямившись, ми зрозуміли, наскільки близько були від смерті».

У 2006 році Іван Іванович пережив важку операцію з видалення пухлини. Стан був критичний. Та знову все обійшлося. Через три роки після цього прикрого випадку переніс інфаркт міокарда з аневризмою. Каже, що лікарі дивувалися його одужанню. «Мене врятувало диво. Дочку попереджали, щоб готувалася до найгіршого, можливо, й до поховання. Проте минулося. Однак на початку 2013-го в мене стався повторний інфаркт, і я два дні перебував у стані клінічної смерті, під час якої бачив фрагменти майбутнього моєї сім’ї. Сьогодні всі ці «прогнози» збуваються. І я розумію, що недаремно живу», – розповідає Іван Барзул.

Пан Іван переконаний, що головне – любити життя, й тоді доля усміхнеться кожному.

Яна МИЙСАРОШ, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp