Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура оскаржує в суді Генплан Ужгорода (ВІДЕО)

12 квітня 2016 р., 19:30

Вимагають скасування рішення.

Обласна прокуратура подала у Закарпатський окружний адміністративний суд позов до Ужгородської міської ради. Вимагають визнати нечинним та скасувати рішення «Про затвердження містобудівної документації» від 10 березня 2016 року.

Слід зазначити, що досі у суді оскаржують попереднє рішення міської ради від 9 листопада 2015 року, яким затверджено коригування до Генерального плану міста. Натомість 10 березня міські депутати повторно затверджують аналогічний Генплан Ужгорода, який, як відзначають у прокуратурі, не відповідає та суперечить вимогам чинного законодавства.

 

«По суті у містобудівній документації йде мова про зміну фактично генерального плану міста Ужгорода. Оскарження і відповідно звернення з позовом прокуратури до суду є, в першу чергу, порушення закону при розробці даного документу, зокрема містобудівної документації. У цьому випадку є порушення вимог чинного природоохоронного, земельного та містобудівного законодавства. 

Важливим фактором у цьому питанні є порушення інтересів територіальних громад навколишніх населених пунктів, сіл навколо Ужгорода. Це 5 сільських рад – землі Баранинської, Оноківської, Сторожницької, Холмківської, Великолазівської сільських рад, де згідно зазначених змін до Генплану включено понад 500 га даних сільських рад. Основна наша вимога – визнання нечинним і скасування рішення міськради про затвердження відповідної містобудівної документації, якою були внесені зміни до Генплану. І другим пунктом є заборона міській раді на час розгляду справи приймати будб-які рішення щодо земельних ділянок, які є по факту або згідно земельного кадастру належать до земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення. Або ті ділянки, на яких розміщені водні об’єкти, озеро наприклад », — каже Іван КОСТІВ, начальник відділу прокуратури Закарпатської області, ужінформ:




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp