Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чому судді відпустили на волю наркоділка?

13 квітня 2016 р., 12:30

Судді Ужгородського міськрайонного суду просять правоохоронців спочатку вивчати справу і норми закону

Вчора, регіональними ЗМІ було розповсюджено інформацію, попередньо розміщену Відділом комунікації на офіційному сайті ГУ НП в Закарпатській області, що дискредитує судову установу Ужгорода.

В свою чергу, вважаємо за необхідне, повідомити наступне:

17-го березня до Ужгородського міськрайонного суду слідчим подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Особі, так званому «наркоділку» (прим. за твердження відділу комунікації ГУ НП області), відносно якого й вирішувалося питання про взяття під варту, інкримінується вчинення тяжкого злочину: незаконне поводження зі зброєю та незаконне зберігання наркотичних засобів.

Слідчий суддя, заслухавши думку учасників процесу та вивчивши наявну доказову базу, вирішив обрати підозрюваному найсуворіший захід – тримання під вартою. Таким чином, клопотання слідчого судом задоволено!

Разом з тим, норми Кримінального процесуального кодексу зобов’язують суд, застосовуючи тримання під вартою як запобіжний захід, визначати відповідний розмір застави. Тому, діючи в межах закону, слідчий суддя визначив заставу у розмірі 55-ти тисяч гривень. До слова, мінімальний розмір застави, що міг бути обраний судом у даній справі, являє близько 27 тисяч гривень, й не може бути вищим, аніж 50 розмірів мінімальної заробітної плати.

Правоохоронцями вказане рішення суду оскаржено не було, що свідчить про обізнаність поліції у законності постановленої судом ухвали.

Відтак, законне рішення суду, висвітлено відділом комунікації ГУ НП в Закарпатській області некоректно й неповно, без повідомлення дійсного змісту обставин й без врахування вимог Закону.

Тому, в подальшому, просимо вивчати норми чинного законодавства для об’єктивного й неупередженого висвітлення інформації, тим паче якщо така подається офіційно правоохоронними органами, - йдеться у повідомленні прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Також зауважимо, що досудове розслідування за фактом незаконного зберігання й придбання зброї та наркотичних засобів триває, а тим часом контроль за належною поведінкою покладено на правоохоронців.









Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp