Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпаття ввезено понад 150 тонн гуманітарних вантажів

13 квітня 2016 р., 14:50

З початку року

Закарпатською митницею ДФС через пункти пропуску, що знаходяться в зоні її діяльності, з початку року пропущено понад 384,5 тонн гуманітарних вантажів. З цієї кількості 153 тонни надходили саме до Закарпатської області.

Про це розповідає Володимир Колесніков, начальник Закарпатської митниці ДФС, - йдеться у повідомленні Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

В основному митницею оформлялись такі вантажі:

– одяг та текстильні вироби, що використовувались; ганчір’я (145 т);

– меблі; постільні речі, матраци, матрацні основи, диванні подушки та аналогічні набивні речі меблів, світильники та освітлювальні прилади, світлові покажчики, табло та подібні вироби; збірні будівельні конструкції (74 т);

– продукти переробки овочів, плодів, горіхів або інших частин рослин (майже 35 т);

– готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби (16 т);

– цукор і кондитерські вироби з цукру (13 т) .

Всі ці вантажі були вчасно оформлені Закарпатською митницею ДФС і передані отримувачам, жоден не був повернутий донорам.

У відомстві зазначають, що гуманітарний товар пропускається через митний кордон України у першочерговому порядку без обов’язкового попереднього митного декларування та без надання забезпечення сплати митних платежів, за умови наявності його отримувача у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.

Митне оформлення гуманітарного товару здійснюється митницею за місцезнаходженням його отримувача тільки після проведення відповідного санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю. До отримання відповідних дозволів контролюючих органів гуманітарний товар передається на тимчасове зберігання під митним контролем отримувачу гуманітарної допомоги.

Декларування гуманітарного товару здійснюється його отримувачем самостійно або за його заявою митним брокером. Заява на декларування, складена у довільній формі, подається отримувачем гуманітарної допомоги до митниці за його місцезнаходженням.

Митне оформлення гуманітарного товару із звільненням від оподаткування здійснюється митними органами за наявності рішення відповідного спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги.

Про оперативність, професійність оформлення гуманітарних вантажів свідчить подяка, яка надійшла начальнику Закарпатської митниці ДФС від імені громади міста Тячева. Гуманітарну допомогу надало угорське місто-побратим Вац.

– Якісно та оперативно здійснювати митне оформлення будь-яких вантажів, не обов’язково, гуманітарних, є для нас одним із ключових завдань. Ми не зупиняємось на досягненнях, які вже є, ми робимо все щоб продемонструвати і громадянам, і суб’єктам, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, що Закарпатська митниця ДФС – надійний партнер, який не просто виконує свою роботи, а намагається виконувати її так, щоб зроблене тішило всіх хто має справу з нашим відомством, – підкреслює Володимир Колесніков.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp