Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У "Синевирі" заборонили рух авто через весілля жаб

15 квітня 2016 р., 16:30

Не на всіх дорогах, а тільки у місцях скупчення земноводних

На території НПП «Синевир», біля околиць Синевирського озера відмічається масове скупчення жаб. І це не випадково, адже саме в цей час проходить їх масова міграція, так званий весільний період.

Серед численних видів земноводних, які мешкають тут, найпоширенішими є жаба ставкова, гостромордна, трав´яниста, ропуха звичайна, кумка жовточерева, квакша звичайна.

В багатьох місцях доріг відбуваються їхні переходи. Тут часто-густо вони і попадають під колеса автомобілів. Щоб запобігти цьому в НПП «Синевир» розроблено ряд заходів щодо посиленої охорони цих видів земноводних в період їх міграції. А саме, заборонено проїзд автотранспорту на дорогах, де відмічається скупчення цих видів земноводних та перекрито всі контрольно-пропускні пункти до урочищ, заборонено тимчасовий проїзд авто транспорту до Синевирського озера, - повідомили на сторінці НПП "Синевир".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp