Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Влітку Закарпаття та Львівщину з’єднають лісові дороги (Фото)

15 квітня 2016 р., 12:55

Робота над облаштування доріг "кипить"

У Міжгірському районі триває будівництво двох автодоріг із ґрунтовим покриттям. Перша з них з’єднає Колочаву та Німецьку Мокру із сусіднього Тячівського району. Лісова дорога між цими населеними пунктами була прокладена в 70 – 80-ті роки минулого століття під час будівництва продуктопроводу «Союз». Однак згодом дорожнє покриття розбили лісовози і знищили зсуви, тому користуватися ним стало неможливо. Під час робочої поїздки Геннадія Москаля на Тячівщину в лютому цього року мешканці Н.Мокрої попросили відновити дорогу, яка значно пожвавила б економіку двох гірських районів. Маса туристів із Чехії, які приїжджають у Колочаву, зможуть відвідувати Н.Мокру та села Усть-Чорнянського куща, що призведе до відкриття нових туристичних баз, крім того, багатьох мешканців сіл із двох районів поєднують родинні стосунки. Зараз, щоб потрапити на автомобілі з Колочави в Н.Мокру, доводиться робити гак у 170 км, тоді як протяжність лісової дороги становитиме всього 7 кілометрів.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Питання про відновлення старої дороги між Тячівським і Міжгірським районами, піднімалося вже років 20, однак вирішувати його дотепер ніхто не брався, справа зрушила з мертвої точки тільки минулого місяця. Станом на сьогодні важка техніка Держлісгоспу та Національного парку «Синевир» уже проклала проїзд, іде встановлення системи водовідведення, після чого дорожнє покриття, по якому зможе проїхати будь-який автомобіль, підсиплють гравієм. Дорогу, прокладення якої контролює Г.Москаль, здадуть в експлуатацію цього літа.

{g}

Інша дорога, будівництво якої також іде повним ходом, з’єднає Нижній Студений (Міжгірський район) та Волосянку (Сколівський район Львівської області). Протяжність – близько 4-х кілометрів, частину, що веде зі Львівщини до адміністративної межі із Закарпаттям, прокладають лвів’яни, а з Нижнього Студеного у бік Волосянки – працівники управління Держлісгоспу в Закарпатській області. Ідея з’єднати дві курортні зони в сусідніх областях належить львів’янам, однак роботи почалися тільки після того, як були отримані гарантії від голови ОДА Г.Москаля, що Закарпаття теж підключиться до проекту зі свого боку.

Дорожнє покриття вже «нарізане», по ньому поки що може проїхати позашляховик. А після підсипки й завершення системи водовідведення дорогою користуватимуться й звичайні легковики. Після завершення будівництва туристи з курортного Славська (Львівщина) зможуть відвідувати турбази Пилипця (Закарпаття), на яких у зимовий період набагато довше тримається сніг. Відкриття дороги, яка також значно пожвавить економіку двох сусідніх регіонів, планується в середині літа.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp