Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Великодню писанку вихованців "Дороги життя" побачать у Києві (ФОТО)

17 квітня 2016 р., 10:40

А потім творіння побачить і весь світ.

Щорічно в тисячах храмів по всьому світу лунає дзвін, сповіщаючи про те, що настала Пасха. А за 7 днів до Великодня (а саме з 23-го квітня по дев'яте травня) в самому центрі Києва на Софійській площі VI етно-Фестиваль від Folk Ukraine http://folkukraine.com/ru/ представить 374 Великодніх яйця висотою в 70 см. І шириною в 50 см, які будуть розписані руками талановитих майстрів зі всієї України відповідно з їхнім їх творчим баченням.

Після презентації в Києві, писанки будуть подорожувати з організаторами по всьому світу з метою популяризації нашої країни.

Кожен художник або група художників, які стануть учасниками писанкового перформансу, отримають від організаторів в безкоштовне користування одну заготовку яйця зі склопластику, підставку до нього висотою в метр, лак і акрилові фарби. За умовами проекту, яйце необхідно буде розписати в традиційном, або в авторському стилі та покрити лаком.

За умовами організаторів безкоштовна писанка залишається у них. Якщо клуб захоче залишити яйце собі, наприклад. з метою дарування європейському клубу-партнеру, то вартість заготовки - 2000 грн., підставки кованої - 900 грн.

Яйце не випадково було обрано в якості «полотна». Для нас, українців, це символ життя! Адже в зародку яйця укладено все, що коли-небудь було і буде створено. Також цей арт-перформанс ставить за мету показати цілісність та духовну міць нашого народу, об'єднавши різні регіони, відродження, збереження і популяризацію українських традицій як в Україні, так і за її межами, - transkarpathianews.net.

Для проведення арт-перформансу «374 biggest painted eggs from 374 best artists of Ukraine» за межами України необхідно:

1) з боку приймаючої країни:

- критий арт-простір 100х100м.кв.,









Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp