Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За 5 днів закарпатці вкрали електрики на 167 тисяч гривень

18 квітня 2016 р., 13:23

Крали навіть в юридичному секторі

ПАТ «Закарпаттяобленерго» інформує, що за період з 11 по 15 квітня поточного року працівниками Товариства виявлено 64 факти крадіжок електричної енергії.

Зокрема, було складено 47 Актів про порушення Правил серед населення та 17 Актів – в юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо).

Найбільше фактів незаконного втручання в електромережі серед населення впродовж минулого тижня було виявлено в Міжгірському і Тячівському районах (9 та 8 порушень відповідно). При цьому найчастіше незаконно споживали електроенергію за допомогою пошкодження та зриву пломб на приладі обліку (19 випадків). Також частим порушення було пошкодження лічильника, підключення розеток прихованої електропроводки та самовільне підключення через електролічильник.

У юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи-підприємці, підприємства, фірми тощо) факти крадіжок було виявлено у 10-ти районах. Найбільше порушень при цьому спостерігається у Рахівському районі (3 випадки крадіжки електроенергії). Так, найпопулярнішим порушенням стало пошкодження розрахункового засобі обліку (пошкодження корпусу лічильника, розбите скло та інше), пошкодження та зрив пломб енергопостачальника, а також використання електричної енергії для підприємницької діяльності, яка повинна сплачуватися за відповідним тарифом.

Також упродовж минулого тижня Комісіями з розгляду актів про порушення Правил нараховано штрафів на загальну суму 166,97 тис. грн., із яких:

у побуті – на суму 93,28 тис. грн.;
у юридичному секторі – на суму 73,69 тис. грн.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp