Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль вирішуватиме питання будівництва об’їзної дороги безпосередньо з Угорським «Експортно-імпортним банком»

19 квітня 2016 р., 10:22

Питання порушували на зустрічі.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль планує зустрітися з представниками «Угорського експортно-імпортного банку» - кредитором будівництва об’їзної дороги в Берегові, щоб вирішити питання про фінансування цього важливого об’єкта. Про це йшлося під час зустрічі керівника краю з уповноваженим уряду Угорщини з питань координації урядових дій щодо розвитку Сабоч-Сатмар-Берег області та Закарпаття Іштваном Грежею.

--Попередній Уряд України так і не погодив пропозицію Угорщини про залучення кредитних коштів під державні гарантії на будівництво дороги, - зазначив Геннадій Москаль. - Зараз області було б найкраще, щоб цим проектом повністю зайнялися угорські фахівці, не перераховуючи кошти в Україну. Проблему з будівництвом дороги, яка перенаправить транспортний потік від контрольно-пропускного пункту до траси «Київ – Чоп», необхідно вирішити якомога швидше.
Керівник краю також попросив Уряд Угорщини посприяти з ремонтом приміщень загальноосвітній угорськомовній та музичній школам у с.Косонь на Берегівщині.

--Корпуси загальноосвітньої школи збудовані в період трьох держав – Австро-Угорщини, Чехословаччини, та Радянського Союзу і там вкрай необхідна реконструкція, яку провести нині сільському, районному чи обласному бюджетам не під силу, - каже Геннадій Москаль.
Як зазначив Іштван Грежа, Угорщина всіляко допомагатиме Закарпаттю з відновлення соціальних об’єктів та будівництвом інфраструктури. Минулого року угорський уряд виділив 100 мільйонів євро на фінансування соціальних та інших програм на Закарпатті. Цього року сума допомоги не буде меншою.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp