Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відкриється "Світ писанки"

21 квітня 2016 р., 11:00

Вже цієї п’ятниці.

22 квітня відбудеться відкриття виставки-конкурсу "Світ писанки", яку вже вдруге організовують обласний музей народної архітектури та побуту спільно з Закарпатським художнім інститутом.

Свої роботи представлять 25 писанкарів – як аматорів, котрі підтримують давні родинні звичаї, так і визнаних майстрів, які зуміли виробити власний почерк у цьому мистецтві.

Серед учасників умільці з Ужгорода й околиць, Перечинщини, Мукачівщини, Тячівщини, а також з інших регіонів України – Київщини та Івано-Франківщини.

Загалом експонують понад 300 писанок, виконаних і традиційними, і сучасними техніками. Це, зокрема, мальованки, шкрябанки, яйця, декоровані вирізуванням, витравлюванням, випалюванням, воскові та дерев'яні писанки, мотанки.

Все це розмаїття доповнять тематичні експонати з музейної збірки.

Відкриття виставки розпочнеться о 15.00 із оголошення і нагородження переможців у трьох номінаціях конкурсу: "Традиційна писанка", "Авторська писанка", "Новаторське рішення".





Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp