Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Я біжу, щоб вона самостійно ходила, - Дмитро Джміль

19 травня 2014 р., 10:45

До Ужгорода, карпатськими схилами. 200 кілометрів заради здоров’я дівчини з Іршавщини.

200-кілометровий забіг, у рамках другого етапу благодійної акції «Я біжу, щоб вона ходила!» пройде 22-24 травня 2014р. здійснить спортсмен, мандрівник, шукач незвичного і просто цікава людина – Дмитро Джміль.

Пробіг проходитиме по гірських стежках Закарпаття та Львівської області, триватиме в середньому 36 годин. Старт відбудеться в м. Старий Самбір Львівської області, а завершення в м. Ужгород на площі Театральній! Також цим пробігом буде встановлений рекорд Закарпаття із забігу на 200 км. гірським маршрутом! Протягом пробігу Дмитра супроводжуватиме велосипедист із необхідним запасним спорядженням та їжею, машина, а також постійний зв’язок з радіо-ведучим.

Ідея цього пробігу виникла спонтанно, коли Дмитро взимку повернувся з майже півторарічної подорожі країнами Азії і мав велике бажання зробити щось корисне для когось потребуючого. Дізнавшись про Марійку з Іршавщини, Діма не вагаючись мовив: «я біжу, щоб вона самостійно ходила!» і цей вираз став головним змістом акції-пробігу.

Адже навіть звичайний офісний працівник (ким був Дмитро в минулому), окрім цілодобового сидіння за комп’ютером, може бути активним, дієвим і зробити щось корисне для оточуючих і себе. Бо біг – це особисте здоров’я в першу чергу, а на таку відстань і заради благородної мети – подвиг, який не кожен здатен в наш час здійснити.

Марія Мелеш народилася із діагнозом ДЦП. Її виховує мама самостійно без тата (помер) та допомоги близьких. А у свої 14 років Марія перенесла уже 3 складні операції у Києві. Одна з них відбулася саме завдяки небайдужості закарпатців. Марійка відчуває значне покращення, проте наразі дівчинка потребує проведення термінового післяопераційного відновлення, на яке у родини уже немає коштів.

Шляхи Господні невідомі. Проте ми, люди, можемо зробити їх легшими для інших. Саме для цього об’єднались небайдужі люди та громадські активісти таких організацій як ужгородський осередок «Родина Кольпінга», медіа-ресурс «Safe in trip», NightRide, NightRun та інші, щоб вкотре проводити захід в такий оригінальний спосіб для підтримки потребуючих.

Щороку для лікування дівчинки потрібно близько 26 тисяч гривень. Ми розуміємо, що повністю профінансувати ці потреби тільки шляхом благодійних зборів дуже важко. Проте намагаємося стати хоча б частиною дива, про яке так мріє Марійка ― можливості ходити. Ми будемо вдячні всім небайдужим, хто зробить свій внесок у цю благодійну справу і стане частиною дива для Марійки, яке обов’язково здійсниться!


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp