Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві перевірятимуть школярів на вживання наркотиків

22 квітня 2016 р., 14:58

Поки що добровільно

20 квітня у Press Point відбулася прес-конференція за участі начальника управління освіти Мукачівського міськвиконкому - Катерини Кришінець-Андялошій та начальника служби у справах дітей - Ольги Степанової. Під час зустрічі з журналістами обговорювали реалізацію міської програми "Захист прав дітей" та план заходів управління освіти на найближчий час.

Під час конференції Ольга Степанова зазначила, що мукачівських школярів добровільно і за згодою батьків зможуть тестувати на предмет вживання наркотиків, - йдйдеться у повідомленні Мукачівської міськради.

Міською програмою "Захисту прав дітей" передбачені кошти на придбання тестів для діагностування наявності наркотичних речовин в організмі дитини. Однак, ставлення до тестування дітей неоднозначні.
За словами Ольги Степанової, чинне законодавство дозволяє фіксувати факти вживання дітьми заборонених речовин лише за згоди батьків дітей.

"Ми хочемо допомогти батькам з’ясувати чи не вживає їх дитина наркотичні засоби. Наголошую: це справа добровільна і саме батьки вирішуватимуть чи вони хочуть провести таке тестування чи ні. Тести недешеві, тому влада взяла на себе ці видатки», - каже посадовець.

У всіх районах Мукачева розповсюджують наркотик, - соцмережі

Також на нараді заступників з виховної роботи всі школи були зобов'язані провести батьківські збори з питань запобігання наркотизації дітей. За інформацією навчальних закладів батьківські збори відбулися в 12 школах міста, в них взяли участь 1820 батьків.

З метою профілактики в школах міста наркологами ЦРЛ читається курс лекцій по профілактиці наркоманії серед дітей. До травня лекції будуть прочитані в усіх школах міста. Водночас спеціалісти Мукачівського державного університету почали проведення соціального опитування школярів міста з метою з’ясування чи вживають школярі психотропні речовини.

Катерина Кришінець-Андялошій наголосила, що згідно плану роботи управління освіти спільно з психологічною службою міста щорічно проводиться системна профілактична та просвітницька робота з попередження негативних явищ та шкідливих звичок серед підлітків та молоді міста.

"У рамках програми управління освіти практичними психологами було розроблено та проведено моніторингове дослідження старших підлітків та батьків "Обізнаність з проблемами наркоманії", анкетування учнів 7-9 класів "Наркотики і ти", виховні години з елементами тренінгу "Вибір є завжди у кожного з нас". Також щороку у навчальних закладах міста лікарем-наркологом читаються лекції для учнів середньої та старшої ланок. Наразі в навчальних закладах проводиться загальноміський конкурс соціальної реклами щодо здорового способу життя під назвою "Все в твоїх руках". І це далеко не всі заходи, які розробляє управління освіти, " - підсумувала посадовець.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp