Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Держава вбиває чорнобильців

24 квітня 2016 р., 19:50

Кожен четвертий чорнобилець - інвалід, а від держави допомоги немає

Протягом останніх двох років у ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС забрали рекордну кількість пільг. Більшість із них сьогодні не мають можливості здійснювати медичне лікування самостійно, а держава “закриває очі” на їхні потреби. Про це сьогодні повідомив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

«В Україні нараховують понад 210 тис. ліквідаторів аварії на ЧАЕС, кожен четвертий з яких отримав інвалідність саме через згубну дію радіоактивних речовин. Пенсії по інвалідності, які обіцяли чорнобильцям, на сьогодні держава не виплачує. Норми про 6,8,10- кратний прожитковий мінімум не виконуються, в той час, коли на святкування самої події з бюджету скерували понад 200 млн. грн.», - повідомив Кукуріка.

Також Кукуріка нагадав, що сьогодні рішення судів щодо виплат пенсій чорнобильцям не виконуються, а людям платять лише 10% від визнаного судом боргу.

“Кабінет міністрів України має право сплачувати чорнобильцям лише мізерну суму, яку визначив суд, а це - лише 10% боргу. Залишок суми видається векселями, термін дії яких до 7 років з відстрочкою платежів ще на 2 роки. Таку позицію уряд пояснив просто: “Для негайного і повного виконання рішень судів грошей немає”.”, - пояснив голова ППУ.

Нагадаємо, цього року виповнюється 30 років із моменту катастрофи на Чорнобильській АЕС.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp