Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Китайці хочуть побудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод

25 квітня 2016 р., 15:30

Який потім передадуть громаді у комунальну власність

Представники найбільшої в Китаї компанії, яка спеціалізується на будівництві сміттєпереробних заводів «China Western Power Industrial Co Ltd» зустрілися з керівником краю Геннадієм Москалем, щоб обговорити питання утилізації місцевих відходів. Китайська делегація відвідала Закарпаття, щоб вивчити можливість інвестувати в будівництво заводу з переробки сміття на електричну та теплову енергію.

- У двадцять першому столітті ми поводимося з відходами, як у середньовіччі, - каже Геннадій Москаль. - Ми засмічуємо та забруднюємо землю і воду, дошкуляємо своїм сміттям сусіднім країнам. Відходи повторно практично не використовуємо, усе на сміттєзвалищах, які перевантажені. Сільські полігони взагалі не облаштовані. Ситуація критична ще й з огляду на те, що область приймає мільйони туристів щорічно.

Він також наголосив, у вирішенні проблеми з відходами край може розраховувати тільки на інвестиції, а переробка сміття на альтернативну енергію нині неабияк актуальна. Тож запевнив китайських інвесторів у всебічній підтримці.

«Наші заводи розташовані у всьому світі. Зазвичай ми будуємо об’єкти, застосовуючи ВОТ-модель. Тобто проектуємо, будуємо, експлуатуємо визначену кількість років, а потім передаємо у комунальну власність. Інвестиції такого плану ми розглядаємо тепер на Закарпатті», - повідомив віце-президент китайської кампанії Ян Ксяндонг. За його словами, попереду ще огляд місцевості, зустрічі з фахівцями, розробка генерального плану, фінансової моделі тощо. Після всебічного вивчення ситуації китайська компанія сподівається досягти взаємовигідних домовленостей.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp