Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці платитимуть штрафи за засмічення лісів

26 квітня 2016 р., 17:35

Не смітіть у рідному домі!

Проблема сміття - одна з актуальних для лісів Закарпатського краю. Лісові господарства, обласна влада, сільські та селищні ради, муніципалітети кожен на своєму рівні намагаються перемогти «сміттєвого монстра». Поважне, бережливе ставлення до природи – одне з правил поведінки цивілізованої і культурної людини. Пам’ятайте, що прогулюючись в лісі, збираючи тут гриби, ви знаходитеся в гостях у вірного друга – природи.

Тож не засмічуйте ліс, стежки, місця відпочинку. Сміття викидайте тільки в урни, або забирайте з собою. Не розбивайте пляшок, банок. Папір не згниває два роки, а скло може поранити людину і через 100 років. Подумайте про красу природи, не зіпсованої вашими прогулянками, про добробут своє і тих, хто прийде у ліс після вас. Уникайте будь-яких, навіть найменших пошкоджень рослинності у лісі.

Пам’ятайте, що ліс, який росте навколо міст і сіл, це зелений щит, фабрика кисню, фітонцидів, електричко заряджених частинок повітря, інших біологічно активних цілющих речовин. Не рвіть квітів у лісах, багато з них занесено до Червоної книги.



Лісівники намагаються всіляко сприяти приємному відпочинку наших громадян в лісі. Вздовж автодоріг, в різних мальовничих куточках обладнано спеціально пристосовані місця для відпочинку зі столами, лавками, місцями для вогнища та контейнерами для збору сміття. За порядком уздовж трас, узбіч та автомобільних доріг згідно із законодавством повинна слідкувати Служба автомобільних доріг, - повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Крім того, в Закарпатті активно триває лісокультурна кампанія. Тож саме зараз відволікання працівників управління на прибирання сміття погано впливає на оновлення лісів.

{g}

Нагадуємо, що згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Засмічення лісів відходами" передбачено накладення штрафу на громадян від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від 10 до 20. Згідно ст. 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель" передбачено накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ці штрафи мають право накладати органи державного контролю за використанням і охороною земель та органи в сфері екології та природних ресурсів (статті 238-1, 242-1 КпАП).




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp