Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

52 співробітників поліції охорони Закарпаття ліквідовували наслідки наймасштабнішої у світі техногенної катастрофи

26 квітня 2016 р., 18:26

Низький уклім тим, хто ризикував ціною власного життя

Сьогодні в поліції охорони Закарпаття вшанували День пам’яті про аварію на ЧАЕС переглядом документального фільму про Чорнобиль та хвилиною мовчання.

З моменту чорнобильської катастрофи минуло 30 років, але досі ця страшна картина перед очима в Миколи Горбея – міліціонера охорони у відставці. В день трагічної річниці про нього, одного з тих небагатьох, які залишились в живих, не забули. Героя нагородили грамотою, цінним подарунком. Отримав пан Микола і чергове звання – капітана.



- Великий тягар впав на плечі ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я рятували своїх ближніх. Те, що вони там бачили, нам і не снилось. У ліквідації наслідків найстрашнішої техногенної катастрофи в історії людства брали участь і 52 співробітники поліції охорони в Закарпатській області. З кожним роком поповнюється «чорний список» ліквідаторів. Тільки в нашому управлінні таких вже 11… Ми горді тими людьми, які рятували тоді світ від страшної радіації, - каже заступник начальника УПО в Закарпатській області Сергій Лисенко.

Микола Горбей зі смутком споглядає на стенд, де викарбувані фото тих, хто помер після Чорнобиля. Два місяці пробув він там - у «зоні», в 600 метрах від АЕС. Сьогодні більшості з тих, хто були там разом з ним, вже немає в живих. Його здоров’я теж бажає кращого, проте живе. І тільки страшні спогади залишились в пам’яті, які час від часу стискують серце...

- Ой, страшна картина перед очима… Все сіре, хмуре. Величезне місто, а в нім ані душі… Я вірю, що наша молода держава та її люблячий народ не побачить такої масштабної біди вже ніколи, - каже Микола Васильович.

В Управлінні поліції охорони Закарпаття завершили урочисті заходи з нагоди 30-ї роковини страшної трагедії на ЧАЕС, запаливши свічки в пам'ять за тими, хто вже ніколи не побачить, як сходить сонце.

Вічна пам'ять померлим героям Чорнобиля! Міцного здоров’я та низький уклін тим, хто ризикував ціною власного життя!

Управління поліції охорони в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp