Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги податкових агентів: термін спливає!

27 квітня 2016 р., 19:36

Останній день подання податкового розрахункуза 1ий квартал - не за горами

Особи, які відповідно до Податкового кодексу України мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (форма І ДФ) до контролюючого органу за місцем свого розташування. Зазначений розрахунок подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. При цьому, якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Вищезазначене передбачено пп. «б» п. 176.2 ст. 176 розділу IV та пп. 49.18.2 п. 49.18, п. 49.20 ст. 49 розділу ІІ Податкового кодексу України.

Зауважуємо, що відповідно до норм Кодексу, І ДФ подається лише у разі нарахування сум доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного кварталу.

Отже, останній день подання податкового розрахунку (форма І ДФ) за І квартал – 10 травня 2016 року.





Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp