Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як себе поводити під час Великодніх та травневих свят (Відео)

28 квітня 2016 р., 08:35

Щоб свято не закінчилось трагічно

27 квітня у преса-центрі Закарпатської облдержадміністрації відбувся спільний брифінг на тему : Публічна безпека під час Великодніх та травневих свят представників ГУНП та У ДСНС України у Закарпатьскій області. Павоохоронців на заході представляв начальник Управління превентивної діяльності Роман Ус. А від рятувальників був присутній начальник оперативно-координаційного центру Олександр Падяк.

У виступі рятувальник зауважив, що на цілодобовому чергуванні та у постійній готовності до дій за призначенням знаходяться 180 чоловік особового складу та понад 60 одиниць техніки. За необхідністі додатково можна залучити ще 300 рятувальників та 50 машин. Також Олександр Падяк зазначив, що всі підрозділи переведені на посилений варіант несення служби а оперативно-координаційним центром здійснюється постійний моніторинг пожежної та техногенної обстановки в області. Такий комплекс заходів здійснюється для того, щоб свята пройшли безпечно та комфортно для всіх громадян.
Насамкінець своєї доповіді Олександр Валерійович звернувся до громадян, котрі будуть святкувати Світле Христове Воскресіння, з проханням бути вкрай обережними й відповідальними у поводженні з відкритим вогнем, як під час богослужінь, так і вдома, чи відпочиваючи на природі.

Під час перебування в церковних храмах краяни мають дотримуватись основних протипожежних правил при використанні відкритого вогню: наглядати за дітьми і не залишати їх без уваги. Довге волосся у жінок прибирати під хустку, щоб воно не загорілось від контакту із полум'ям від запалених свічок. Також треба слідкувати за свічками у Великодніх кошиках, щоб вони бува не загорілися від перекидання свічки чи вітру. Не забув рятувальник нагадати й про безпечний відпочинок на природі, адже бажаючих провести дозвілля на травневі свята у лісі чи біля річки врази побільшає. Для того, щоб такий відпочинок не зіпсувати також варто пам'ятати протипожежні правила. Перш за все багаття варто розводити у визначених для цього місцях та не залишати його без нагляду.

У свою чергу начальник Управління превентивної діяльності Роман Ус розповів присутнім, що під час святкування Великодня охорону публічної безпеки на Закарпатті забезпечуватимуть близько 900 працівників поліції. Він зазначив, що Національна поліція переведена на посилений варіант несення служби. Також долучено додаткові сили і засоби, організована робота оперативних штабів. Роман Анатолійович звернув увагу мешканців Закарпаття на обачному святкуванні та помірному вживанні спиртних напоїв. Також нагадав, що нетверезим за кермо сідати не варто.

Правоохоронець звернувся до краян з проханням повідомляти про всі правопорушення, порушення та вчинення протиправних дій за номером «102».

Особливу увагу присутніх доповідачі звертали на правилах поводження при виявленні підозрілих предметів та зовнішньо схожих на вибухонебезпечні. У разі виявлення таких треба негайно телефонувати за номерами «101» або «102» і в жодному разі їх самостійно не чіпати.

Насамкінець представники силових структур привітали всіх із прийдешніми святами та побажали всім безпечного та щасливого святкування.



У ДСНС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp