Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як вберегтися від кліщів?

28 квітня 2016 р., 18:28

У природі чатує небезпека.

На Великодні свята люди, втомлені від щоденної рутинної праці, намагаються вибратися на природу. Вони виїжджають на турбази, відпочивають у лісі і на дачі. Однак найчастіше відпочиваючі забувають про таку небезпеку, як кліщі. Ці маленькі комахи є переносниками смертельно небезпечних інфекційних захворювань, наприклад, енцефаліту. Тому перш ніж вирушати на природу, слід подумати про захист свого організму.

Кліщі є переносниками різних захворювань. Період їх активності починається з настання теплої погоди і триває до початку жовтня.

Основний шлях попадання кліща на людину - коли останній зачіпає гілку, травинку, хвоїнку й т.п., на якій сидить кліщ, що приготувався до атаки. У змішаному лісі, де є вибір, кліщі надають перевагу листяним деревам. Крім того, кліщ може заповзти на нерухомо лежачу (сидячу) людину. Тут рятує те, що швидкість кліща вимірюється міліметрами в секунду. Кліщ ніколи не впивається відразу, від півгодини до декількох годин він вибирає місце. Із чого можна зробити висновок: необхідно періодично оглядати відкриті ділянки тіла, а також одяг, з якого кліщ може переповзти до незахищеної шкіри.
Як захистити себе від укусу кліща перед походом до лісу або під час прогулянки, і що робити, якщо вас все-таки вкусили, дивіться інфографіку.










Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp