Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закордонний паспорт закарпатцям став потрібніший

20 травня 2014 р., 09:20

Охочих мати цей документ стало вдвічі більше.

За інформацією першого заступника начальника ГУ ДМС в області Олександра Бердара, за перших 3 місяці року на Закарпатті паспорти громадянина України для виїзду за кордон отримали 20 з половиною тисяч краян, а проїзний документ дитини — 2635 неповнолітніх мешканців області. Це, до речі, вдвічі більше, ніж за цей же період торік. Збільшення попиту наша місцева служба пояснює кількома чинниками — змінами міграційного законодавства Російської Федерації, відмовою посольств європейських країн приймати на шенгенську візу паспорти, строк дії яких перевищує 10 років (продовжені паспорти), та ситуацією, яка склалася після окупації Криму. Кримчанам, які змушені були покинути півострів та переїхати на тимчасове проживання на Закарпаття, адмінпослуги в ГУ ДМС нині надають першочергово.

Разом з тим, як розповіла Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ цього управління, за перші три місяці 2014- го міграційною службою області було прийнято до розгляду 73 клопотання про набуття громадянства України та оформлено 158 виїздів на постійне місце проживання в держави далекого зарубіжжя. Нагадаємо, найпопулярнішою для еміграції закарпатців традиційно залишається Угорщина.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp